Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Η αβεβαιότητα στην Ελλάδα θα συνεχιστεί - Δεν υπάρχει θετικός καταλύτης

tags :
Commerzbank: Η αβεβαιότητα στην Ελλάδα θα συνεχιστεί - Δεν υπάρχει θετικός καταλύτης
Αρνητική τροπή η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των βραχυπρόθεσμων ομολόγων σε σχέση με τα μακροπρόθεσμα
Να συνεχιστούν η μεταβλητότητα και οι αναταράξεις στις αγορές για την Ελλάδα αναμένει η Commerzbank στη σημερινή της ανάλυση, καθώς απουσιάζει κάποιος ισχυρός καταλύτης που θα μπορούσε να αλλάξει το αρνητικό κλίμα για τη χώρα.
Σύμφωνα με τη σημερινή 5σέλιδη ανάλυση υπό τον τίτλο "Greek spill-overs" (Ελληνικές ανησυχίες), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr η Commerzbank επισημαίνει ότι οι αγορές θορυβήθηκαν χτες από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αυξάνοντας σημαντικά τον πολιτικό κίνδυνο.
Οι αγορές πλέον είναι πολύ λιγότερο αισιόδοξες για τον πολιτικό κίνδυνο στην Ελλάδα, καθώς ακόμη και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δείχνουν να υπολογίζουν τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών στη χώρα.
Ήδη αυτό φάνηκε στο επιθετικό sell-off που υπήρξε χτες στα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, με τα ομόλογα να υποχωρούν σημαντικά και το ελληνικό χρηματιστήριο να καταρρέει.
Η γερμανική τράπεζα δεν βλέπει άμεσα κάποιον καταλύτη που να μπορεί να αλλάξει την τάση για την Ελλάδα, ενώ ακόμη και η φημολογία για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το QE, δείχνει πλέον να περιπλέκεται.
Επίσης, χτες η καμπύλη των αποδόσεων των βραχυπρόθεσμων ομολόγων αντιστράφηκε σε σχέση με τα μακροπρόθεσμα.
Αυτή η τροπή είναι χαρακτηριστικό δείγμα υψηλής πίεσης της χώρας που αφορά.
Επίσης, η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων δείχνει ότι οι επενδυτές φοβούνται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, στέλνοντας μάλιστα την απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο 7,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης