Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να υποχωρήσει στις πιέσεις της τρόικας

Barclays: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να υποχωρήσει στις πιέσεις της τρόικας
Η απόφαση του Eurogroup επίσπευσε τις εξελίξεις στην Ελλάδα, εκτιμά η Barclays
Η τρόικα δεν θα δεχθεί τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα αναγκαστεί να υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών, σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση, εκτιμά η Barclays.
Σε έκθεσή τους με τίτλο «Τα επόμενα βήματα της Ελλάδας – Παράταση του προγράμματος και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (Greece
Next steps – programme extension and presidential election), οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας αποτιμούν θετικά την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία εκτιμούν ότι θα αποτελέσει ορόσημο για την πορεία της Ελλάδας σε ορίζοντας διετίας.
Παράλληλα, σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, η Barclays εκτιμά ότι αποτελεί μια ανακοίνωση η οποία επισπεύδει τις εξελίξεις.
Η Barclays εκτιμά ότι η απόφαση του Eurogroup, σε συνδυασμό με την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, λειτουργούν υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης, παρά τις δύσκολες προοπτικές.
Η Ελλάδα θα χρειαστεί μια προληπτική γραμμή στήριξης για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον, καθώς την περίοδο 2015-2016, χρειάζεται τουλάχιστον 20 δις. ευρώ, σύμφωνα με τους αναλυτές, την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά θα παρουσιάσει ως επιτυχία και έξοδο από την πολιτική λιτότητας.

Τι θα συμβεί αν γίνουν εκλογές και κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η Barclays εκτιμά ότι παρά τους φόβους για μια ριζοσπαστική πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον έρθει στην εξουσία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ρίξει νερό στο κρασί του, όσον αφορά μια σειρά από σημαντικά ζητήματα.
Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει το χαρτί της χρεοκοπίας ως απειλή στη διαπραγμάτευση, αλλά θα αναζητήσει μια συναινετική λύση για το ελληνικό χρέος.
Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στην παρέμβαση της τρόικας, έχει περιορίσει αυτή του την αντίθεση στον σχεδιασμό του τρέχοντος προγράμματος, αντιπροτείνοντας κάποια μέτρα με στόχο την αποκατάσταση των αδικιών, όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού.
Η Barclays εκτιμά ότι η τρόικα δεν θα συμφωνήσει με αυτά τα μέτρα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί, προκειμένου να εξασφαλίσει την προληπτική πιστωτική γραμμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης