Τελευταία Νέα
Bank Insider

Η Commerzbank προτείνει αγορές ελληνικών ομολόγων λήξης 2012 – Δεν προβλέπει χρεοκοπία την επόμενη χρονιά

Η Commerzbank προτείνει αγορές ελληνικών ομολόγων λήξης 2012 – Δεν προβλέπει χρεοκοπία την επόμενη χρονιά
(upd)Να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα λήξεως 2012 συστήνει στους επενδυτές ο αναλυτής της Commerzbank στο Λονδίνο, David Schnautz, ο οποίος επισημαίνει ότι η αγορά πλέον αναμένει να δοθεί νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδα, αφήνοντας κατά μέρος τη φημολογία περί επικείμενης χρεοκοπίας.
Η συνέχεια του «παιχνιδιού» θα δοθεί στους όρους που θα απαιτήσουν οι Ευρωπαίοι στο να αποδεσμεύσουν και δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα, ωστόσο μέχρι και το 2012, το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης φαίνεται να απομακρύνεται, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2012 λήγουν τρία ομόλογα στην Ελλάδα, αυτά του  Μαρτίου, Μαΐου και Αυγούστου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η απόδοση του ομολόγου Μαρτίου 2012 διαμορφώνεται στο 21,5% (μέση απόδοση), ενώ η αγορά του εν λόγω ομολόγου δίνει απόδοση 20,6%. Η τιμή του ομολόγου διαμορφώνεται στο 88,10 μ.β.
Μετά την νέα υποβάθμιση της Moody’s της ελληνικής οικονομίας, οι αποδόσεις των 2ετών ελληνικών ομολόγων φτάνουν κοντά στο 24,6%, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων στο 16,28%.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Commerzbank διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της ελληνικά ομόλογα που φτάνουν στα 2,9 δις. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης