Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη θέση του κατά της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ εμμένει ο Weidmann (Bundesbank)

tags :
Στη θέση του κατά της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ εμμένει ο Weidmann (Bundesbank)
Yπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι η υποτονική τάση στην ευρωζώνη, θα είναι μικρής διάρκειας, σύμφωνα με τον Weidmann
(upd)Στη θέση του κατά ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, στα πρότυπα της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ εμμένει ο ο διοικητής της Bundesbank, Jens Weidmann.
Παράλληλα προειδοποίησε ότι τα χαμηλά επιτόκια ενδέχεται να οδηγήσουν σε απροθυμία εφαρμογής των δομικών μεταρρυθμίσεων, στην ευρωζώνη, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στην πολιτική που εφαρμόζει η ΕΚΤ. 
Πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, παρά τις αδυναμίες.
Όπως τόνισε, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι η υποτονική τάση στην ευρωζώνη, θα είναι μικρής διάρκειας.
Σημειώνεται ότι σήμερα η Bundesbank προχώρησε στην υποβάθμιση των προβλέψεών της για τη Γερμανία, λόγω της αδύναμης ανάκαμψης στην ευρωζώνη.
Όπως τόνισε ο Weidmann, η πτώση στις τιμές του πετρελαίου σε αυτή την κλίμακα, αποτελεί από μόνη της ένα «μικρό πακέτο στήριξης», καθώς υποχωρεί το κόστος παραγωγής σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Όπως υποστηρίζει, αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, η οικονομική ανάπτυξη το 2015 και το 2016, θα είναι υψηλότερη κατά 0,1%και 0,2% αντιστοίχως.
Πάντως η υποβάθμιση των προβλέψεων για τη γερμανική ανάπτυξη δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς την είχε προαναγγείλει ο Weidmann.
Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας τόνισε ότι η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε καλή κατάσταση, λόγω της ισχυρής ιδιωτικής κατανάλωσης, της αύξησης των μισθών και τη χαμηλή ανεργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης