Ν. Δένδιας: Στο 46% οι περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο 65% στα εξοπλιστικά προγράμματα

Ν. Δένδιας: Στο 46% οι περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο 65% στα εξοπλιστικά προγράμματα
"Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει πληγεί"
Το 46% αγγίζουν οι περικοπές στον προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδιας.
Ειδικότερα, ο υπουργός υπογράμμισε πως ο προϋπολογισμός του υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων για το 2015 έχει υποστεί σημαντικές περικοπές που φθάνουν το 46% και οι πιστώσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων έχουν αντίστοιχα μειωθεί κατά 65%.
Ωστόσο, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει πληγεί, συμπλήρωσε ο υπουργός.
Όπως διέτεινε, οι Ένοπλες Δυνάμεις, παρά την κρίση, επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους να υπερασπίζονται την ελληνική Δημοκρατία και κοινωνία.
Από κει και πέρα, σημείωσε, «η χώρα μπορεί να δει και με διαφορετικό τρόπο τις Ένοπλες Δυνάμεις: Πέραν της δεδομένης εθνικής αποστολής τους, μπορούν να κινηθούν και πέρα απ' τον παραδοσιακό τους ρόλο, και να διευρύνουν τα όρια του παραδείγματος που δίνουν στην κοινωνία, λειτουργώντας ως κύτταρο παραγωγής τεχνολογίας και καινοτομίας».
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν έναν Ενιαίο Φορέα Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας, που δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί. Μέσα απ' αυτόν τον φορέα, μπορεί να γίνουν κύτταρο παραγωγής καινοτομίας και τεχνογνωσίας: Θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα, αν αυτό που καταναλώνει μπορεί να το παράγει, και αυτό μπορεί να γίνει και απολύτως εξαγώγιμο προϊόν, αποτελώντας τεράστιο πλεονέκτημα και για την εξωτερική πολιτική. Το παράδειγμα του Ισραήλ μπορεί να μας δείξει τι μπορεί να παράσχει μια προηγμένη τεχνολογία και βιομηχανία» συμπλήρωσε.
«Μπορεί να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης και αξιοποίησης της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, μπορούμε να αναδιαρθρώσουμε συνολικά το μοντέλο διαχείρισης των λίγων πόρων που τους δίνονται, και να πετύχουμε καλύτερη εκμετάλλευση, οικονομίες κλίμακας και τελικά, ένα ουσιαστικά αναβαθμισμένο αποτέλεσμα» κατέληξε ο Ν. Δένδιας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS