Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκκληση Κικίλια για ψυχραιμία ενόψει του «καυτού» τριημέρου - Φόβοι για πυροδότηση του κλίματος

Έκκληση Κικίλια για ψυχραιμία ενόψει του «καυτού» τριημέρου - Φόβοι για πυροδότηση του κλίματος
Φόβοι ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου και της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό
Έκκληση προς πολιτικά κόμματα και κοινωνικούς φορείς για ψυχραιμία πραγματοποίησε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας ενόψει του καυτού τριημέρου που έρχεται, με την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου και την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό.
Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης καλεί τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς αλλά και τους πολίτες«ανεξαρτήτως διαφορετικών πολιτικών θέσεων και απόψεων» να αντιληφθούν τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των στιγμών.
Ο ίδιος, επισημαίνει ότι η Δημοκρατία «δεν επιτρέπει σε κανένα να επιβουλεύεται την κοινωνική ειρήνη, τη σταθερότητα, το δικαίωμα στην ιδιωτική και δημόσια περιουσία, δεν επιτρέπει καμία ανοχή απέναντι στον οποιαδήποτε επιχειρήσει να την αμαυρώσει».

Η δήλωση του υπουργού Δημοσίας Τάξεως:
«Τα τελευταία πέντε χρόνια η πατρίδα μας αγωνίζεται ενάντια σε μία πολλαπλή κρίση με μοναδικό της όπλο τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αγωνίζεται κυρίως για την αλλαγή μίας νοοτροπίας και για αυτό προβαίνει σε μεταρρυθμίσεις, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας, αλλά κυρίως προοπτικής σε όλη τη διεθνή κοινότητα. Κυρίως όμως αγωνίζεται να οικοδομήσει μία νέα Ελλάδα, αντάξια των ονείρων όλων μας.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες και πάντα στο ίδιο πλαίσιο διαχείρισης αυτής της πραγματικότητας, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερες προκλήσεις, που ξεκινούν με την ψήφιση του νέου Προϋπολογισμού, που θα εφαρμοστεί την πρώτη χρονιά εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, την ημέρα μνήμης του θανάτου ενός παιδιού, αλλά και των τραγικών και ανυπολόγιστων καταστροφών που ακολούθησαν στην Αθήνα, όπως και την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού και υπουργών της γείτονος χώρας.
Συναισθανόμενος πλήρως τις ευθύνες όλων μας, καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και πάνω από όλα τους πολίτες- ανεξαρτήτως διαφορετικών πολιτικών θέσεων και απόψεων- να κατανοήσουμε την κρισιμότητα, αλλά και τη σπουδαιότητα αυτών των στιγμών και να λειτουργήσουμε με μοναδικό μας οδηγό το ουσιαστικό συμφέρον του τόπου και το τί προστάζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα για μία ευνομούμενη Δημοκρατία.
Η μακρόχρονη Ιστορία μας διδάσκει ότι όταν συνειδητοποιούμε τα μεγάλα και τα σημαντικά και παραμερίζουμε τιςμικροδιαφορές και τα μικροσυμφέροντά μας, πραγματοποιούμε, ως λαός, θαύματα.
Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που απαιτεί διαρκή και συνεχή εγρήγορση, ώστε η ελευθερία να διασφαλίζεται και τα δικαιώματα των πολιτών να προστατεύονται ενάντια σε κάθε μορφή δράσης, που επιχειρεί να επιβληθεί με βία και καταστροφές.
Η Δημοκρατία διαθέτει ευτυχώς τους μηχανισμούς εκείνους που είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την ευταξία και το δικαίωμα των πολιτών στην ποιότητα ζωής.
Αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω ότι η Δημοκρατία δεν επιτρέπει σε κανένα να επιβουλεύεται την κοινωνική ειρήνη, τη σταθερότητα, το δικαίωμα στην ιδιωτική και δημόσια περιουσία, δεν επιτρέπει καμία ανοχή απέναντι στον οποιαδήποτε επιχειρήσει να την αμαυρώσει.
Αυτό απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αυτό επιτάσσει το χρέος μας απέναντι στην Πατρίδα και αυτό θα διασφαλίσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα».

Απαγόρευση των συγκεντρώσεων την Παρασκευή
Σημειώνεται ότι με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού και άλλων αξιωματούχων της γειτονικής χώρας, από ταν ξημερώματα της Παρασκευής θα ισχύσουν εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πρωτεύουσα, με τα αστυνομικά μέτρα να είναι ισχυρά.
Ειδικότερα, τα μέτρα απαγόρευσης συναθροίσεων και πορειών θα επιβληθούν στις περιοχές που περικλείονται από τους εξής δρόμους:
Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου)-συνέχεια Λυκαβηττού-δεξιά Αναγνωστοπούλου-αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ-αριστερά Μαρασλή-δεξιά Δεινοκράτους-αριστερά Αριστοδήμου-δεξιά Αθηναίων Εφήβων-αριστερά Κόνιαρη-δεξιά Τσόχα-αριστερά Δ. Σούτσου-συνέχεια Πανόρμου-αριστερά Χατζηκωνσταντή-αριστερά Λάμψα-δεξιά Φλώρου-δεξιά Μεταξά-Πλατεία Δάφνης-δεξιά Χλόης-αριστερά Υακίνθων-δεξιά Βίκτωρος Ουγκώ-έναντι Βεάκη-συνέχεια Βλαχάκη-δεξιά Μεσογείων-αριστερά Μιχαλακοπούλου-αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου-αριστερά Κρατερού-δεξιά Αλκαίου-δεξιά Ούλωφ Πάλμε-δεξιά Ευφρονίου-αριστερά Σπ. Μερκούρη-δεξιά Ευτυχίδου- Πλατεία Πλαστήρα-Αρχιμήδους-δεξιά Μάρκου Μουσούρου-αριστερά Αρδηττού-συνέχεια Καλλιρρόης-δεξιά Δράκου-αριστερά Μουσών-συνέχεια Παναιτωλίου- Αρακύνθου-Στησικλέους-δεξιά Ακάμαντος-αριστερά Αποστόλου Παύλου-δεξιά Ερμού-αριστερά Αθηνάς-δεξιά Βορρέου-αριστερά Αιόλου-δεξιά Κολοκοτρώνη-Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των οδών αυτών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων μεταξύ των προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός-Λ. Κατεχάκη), σε γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις κατά μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη του Αερολιμένα Αθηνών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τίθεται ζήτημα απομάκρυνσης των Σύρων προσφύγων που παραμένουν στο Σύνταγμα.
Σημειωτέον ότι έχει ήδη προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού την Παρασκευή στις 17.30 στα Προπύλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης