Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό ψήφιση στο Βέλγιο η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

Υπό ψήφιση στο Βέλγιο η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους
Μετά την ψήφιση στο Κοινοβούλιο επί του θέματος, η κυβέρνηση θα υιοθετήσει την πρόταση την κατάλληλη στιγμή, σημειώνεται
Την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους θα ζητήσει το κοινοβούλιο του Βελγίου, μετά τη συμφωνία πάνω σε ένα κείμενο των τεσσάρων κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας της χώρας, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση πιθανώς την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Soir».
Μετά την ψήφιση της προσεχούς εβδομάδας, η κυβέρνηση θα εκτελέσει την απόφαση «την κατάλληλη στιγμή».
Το Βέλγιο ακολουθεί έτσι το παράδειγμα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες ψηφοφορίες στα κοινοβούλιά τους ή έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, όπως συνέβη στην περίπτωση της Σουηδίας, της πρώτης χώρας – μέλους της Ε.Ε. που αναγνώρισε επισήμως το παλαιστινιακό κράτος.
Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, το κοινοβούλιο της Γαλλίας ζήτησε την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους και νωρίτερα σε ανάλογη κίνηση είχαν προχωρήσει οι βουλευτές σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες οι αντιμαχίες όσον αφορά την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, κάτι άλλωστε που συνέβη και την περασμένη εβδομάδα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όπου καταγράφηκε διάσταση απόψεων ως προς τον χειρισμό του θέματος και αν η αναγνώριση θα ήταν επωφελής για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.
Όπως ανέφερε η επικεφαλής της εξωτερικής διπλωματίας της Ε.Ε., Federica Mogherini, ο καλύτερος τρόπος για να στηρίξουμε το Ισραήλ είναι η δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους και ο καλύτερος τρόπος για να στηρίξουμε την Παλαιστίνη είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης