Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτρουμάνης (π. Υπ. Εργασίας): Το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται νέες προτάσεις για το ασφαλιστικό - Μέχρι εκεί

Κουτρουμάνης (π. Υπ. Εργασίας): Το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται νέες προτάσεις για το ασφαλιστικό - Μέχρι εκεί
"Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές νέες προτάσεις της τρόικας για το ασφαλιστικό"
«Έχουμε αποδεχθεί ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, έχουμε μειώσει συνταξεις κατά μέσο όρο 26%, μέχρι εκεί»
«Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές νέες προτάσεις της τρόικας για το ασφαλιστικό» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός, και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κουτρουμάνης, εκφράζοντας τις «κόκκινες γραμμές» στις οποίες εμμένει η Χαριλάου Τρικούπη παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα νέα μέτρα, ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ούτε εκτιμώ και από τον κ. Σαμαρά».
«Έχουμε αποδεχθεί ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, έχουμε μειώσει συντάξεις κατά μέσο όρο 26%, μέχρι εκεί» τόνισε.
«Πρέπει και μπορεί να κλείσει η αξιολόγηση στο ασφαλιστικό, έχουμε συμφωνήσει σε μέτρα έχουμε περάσει τα μεταβατικά όρια ηλικίας δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης» επέμεινε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
«Προτείνονται (σ.σ από την τριμερή) πέραν των ορίων ηλικίας νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και το ΕΚΑΣ, πώς θα υπολογίζονται οι συντάξεις από 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά. Θέλουν να αλλάξουμε σε ένα μήνα όλο το ασφαλιστικό, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.
Για το ΕΚΑΣ δεν μιλάμε για τους μελλοντικούς συνταξιούχους, μιλάμε και για τους σημερινούς συνταξιούχους είναι άδικο» διευκρίνισε ο πρώην υπουργός Εργασίας.
«Συζητείται η αύξηση ορισμένων ορισμένων φορολογικών συντελεστών, όχι σε είδη πρώτης ανάγκης» ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης