Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Centric: Εντυπωσιακή αύξηση 72% των πωλήσεων στο 9μηνο του 2014, στα 760 εκατ. ευρώ

tags :
Centric: Εντυπωσιακή αύξηση 72% των πωλήσεων στο 9μηνο του 2014, στα 760 εκατ. ευρώ
Κατά 4,2% ενισχύθηκαν τα καθαρά κέρδη, διαμορφούμενα στα 2,14 εκατ. ευρώ
Εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών, αλλά και ενίσχυση των καθαρών κερδών κατέγραψε στο εννεάμηνο της χρήσης 2014 η Centric.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το εννεάμηνο του 2014 ανήλθε σε 760,18 εκατ. ευρώ έναντι των 441,17 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2013, καταγράφοντας σημαντική αύξηση κατά 72,3%.
Η εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών αποτιμάται ιδιαίτερα θετικά και αποδίδεται στις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενίσχυση των εταιρικών σημάτων που προωθούν οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου.
Στην αύξηση, σημειώνεται, συνέβαλε ουσιαστικά και η θετική επίδραση από τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου της Βραζιλίας.
Όσον αφορά τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ενισχύθηκαν κατά 4,2%, στα 2,14 εκατ. ευρώ έναντι των 2,05 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2013.
Το μεικτό κέρδος του ομίλου ανήλθε σε 11,07 εκατ. ευρώ έναντι 8,51 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2013, καταγράφοντας αύξηση 30,1%.
Η αύξηση του μεικτού κέρδους βρίσκεται σε συνάρτηση της αύξησης του κύκλου εργασιών.
Η σημαντική μείωση του περιθωρίου μεικτού κέρδους, 1,5% έναντι 1,9% το 2013, είναι αποτέλεσμα σημαντικών δαπανών προώθησης που αποτελούν μέρος του κόστους πωληθέντων, αλλά και λόγω της αύξησης του ποσοστού απόδοσης κερδών που επιστρέφονται στους παίκτες.
Οι λειτουργικές δαπάνες διαμορφώθηκαν αυξημένες κατά 28%, ακολουθώντας την αύξηση του μεικτού κέρδους και αντανακλώντας τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να υποστηριχθεί η προώθηση των υπηρεσιών του ομίλου.
Τα αποτελέσματα της χρήσης επιβαρύνθηκαν από δαπάνες περίπου 660 χιλ. ευρώ για τη δημιουργία προβλέψεων απομείωσης επισφαλών απαιτήσεων προηγούμενων χρήσεων.
Η εν λόγω επιβάρυνση οδήγησε τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφωθούν στα 3,81 εκατ. ευρώ έναντι των 3,17 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2013, αυξημένα κατά 20,4%.
Τα αποτελέσματα της χρηματοοικονομικής λειτουργίας διαμορφώθηκαν θετικά κατά 619 χιλ. ευρώ, συνεισφέροντας στην κερδοφορία του ομίλου.
Τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν στο εννεάμηνο της χρήσης 2014 στα 4,13 εκατ. ευρώ έναντι 3,24 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013, ενισχυμένα κατά 27,4%.
Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου στις 30.09.2014 αυξήθηκαν κατά 5,3%, στα 49,70 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία και ο όμιλος σήμερα διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση με σημαντικό ύψος ιδίων κεφαλαίων και περιορισμένες υποχρεώσεις, εκ των οποίων οι δανειακές εξαντλούνται στο υπόλοιπο της χρηματοδοτικής μίσθωσης για την αγορά του κτηρίου που στεγάζεται η έδρα της εταιρείας και που ανέρχεται σε ποσό 1,46 δισ. ευρώ.
Η μείωση των υποχρεώσεων του ομίλου αποτέλεσε αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας που έγινε σε βάθος χρόνου με στόχο τη θωράκισή του αναφορικά με τους πιθανούς κινδύνους που απορρέουν από τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Ο σχετικός δείκτης ξένα/ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκε στις 30.09.214 στο 0,10.
Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Centric, Ροδόλφος Οντόνι, «εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την επίτευξη ενός ακόμη τριμήνου μεγέθυνσης της δραστηριότητάς μας.
»Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να ενισχύσουμε περαιτέρω την πελατειακή μας βάση, στοχεύοντας στο να δημιουργήσουμε στερεές βάσεις μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης.
»Παραμένουμε σταθερά προσανατολισμένοι στη δημιουργία αξίας μέσω της βελτίωσης των αποτελεσμάτων μας και στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των συμμετοχών μας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης