Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζάκρη: Σφοδρή επίθεση κατά Βενιζέλου, μετά τη σύμπλευση με ΣΥΡΙΖΑ - «Οποιοσδήποτε άλλος θα ήταν καλύτερος για το ΠΑΣΟΚ»

Τζάκρη: Σφοδρή επίθεση κατά Βενιζέλου, μετά τη σύμπλευση με ΣΥΡΙΖΑ - «Οποιοσδήποτε άλλος θα ήταν καλύτερος για το ΠΑΣΟΚ»
O Eυ. Βενιζέλος οδήγησε το ΠΑΣΟΚ και το οδηγεί καθημερινά στην εξαφάνιση
Πρωτοφανή επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου εξαπέλυσε η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Τζάκρη, μία μόλις μέρα μετά τη σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Στη συνάντησή μας με τον κ. Τσίπρα συζητήσαμε, αφενός την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και αφετέρου διαπιστώσαμε τη σύγκλιση σε ό,τι αφορά στο θέμα της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή», δήλωσε η Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» για τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόσθεσε ότι «υπάρχει ανάγκη να συγκροτηθεί ο ευρύτερος προοδευτικός πόλος και να αποκτήσει ηγεμονικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά» και σημείωσε:
«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα προοδευτικό χαρακτηριστικό ούτε εκλογικό χαρακτήρα. Δεν έχει ιδεολογικά στοιχεία πλέον. Σε κάθε περίπτωση, ζητούμενο είναι να πάμε σε μια ξεκάθαρη, αυτοδύναμη νίκη και να μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους δικούς μας όρους με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ. Θα σας το πω αγγλικά: με whatever it takes θα πρέπει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να κάνει ό,τι χρειαστεί».
«Οποιοσδήποτε άλλος αυτήν τη στιγμή θα ήταν καλύτερος από τον κ. Βενιζέλο για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια πλήρως απολίτικη προσωπικότητα. Έχει μοναδικό του κριτήριο την προσωπική του ατζέντα και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ και το οδηγεί καθημερινά στην εξαφάνιση», υπογράμμισε.
Νωρίτερα, η Θεοδώρα Τζάκρη εξέφρασε τη θέση ότι η πολιτική της συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη.
Σε δηλώσεις της στο Παραπολιτικά Fm, η Θ. Τζάκρη υποστήριξε πως η συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια του κόμματος δεν αφορά την ίδια αλλά τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπε, εδώ και έναν χρόνο και συγκεκριμένα από το Νοέμβριο του 2013, όταν και υπερψήφισε την πρόταση μομφής ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η κα. Τζάκρη, η οποία είχε διατελέσει υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Παπανδρέου από το 2009 έως το 2011, τόνισε πως από το 2009 έως το 2012 έγιναν πολλά λάθη στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και καταλόγισε ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του πρώην κόμματός της.

Τι ανέφερε χθες Δευτέρα το www.bankingnews.gr
Εντείνεται το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στους ανεξάρτητους βουλευτές, με το βλέμμα στην κρίσιμη προεδρική εκλογή στις αρχές του 2015.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με την ανεξάρτητη βουλευτή, προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, από την έκβαση της οποίας προκύπτει πως οι δύο πλευρές ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά...
"Στην συνάντησή μου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα συντάχτηκα ανεπιφύλακτα υπέρ της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα που επιδιώκει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Θεοδώρα Τζάκρη.
Όπως προσθέτει "Για αυτό τάσσομαι υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας, ισχυρής, προοδευτικής κυβέρνησης".
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Θ. Τζάκρη έχει ως εξής:
"Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα ενώπιον ενός κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού αδιεξόδου, το οποίο κάθε μέρα που περνάει επιδεινώνεται όλο και περισσότερο.
Είναι υποχρέωση κάθε προοδευτικού βουλευτή να συμβάλει με τις δυνάμεις του στην άρση αυτού του αδιεξόδου.
Στην συνάντησή μου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα συντάχτηκα ανεπιφύλακτα υπέρ της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα που επιδιώκει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση.
Για αυτό τάσσομαι υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με σκοπό την δημιουργία μιας νέας, ισχυρής, προοδευτικής κυβέρνησης, καθώς η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρούσα Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα αδιέξοδα της χώρας.
Θεωρώ λοιπόν πατριωτικό καθήκον μου την ενίσχυση του προοδευτικού χώρου με σκοπό μια ευρεία, πλειοψηφική και αυτοδύναμη νίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης