Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Η πλέον μπανάλ εκτίμηση για το 2015 - Στρέφει τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια

Barclays: Η πλέον μπανάλ εκτίμηση για το 2015 - Στρέφει τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια
Η βρετανική τράπεζα αποφεύγει τις αιρετικές συμβουλές...
Την πλέον… μπανάλ πρόβλεψη για το 2015 παραθέτει η Barclays, η οποία αποφεύγει εκ νέου τις αιρετικές και ριψοκίνδυνες συμβουλές και στρέφει τους επενδυτές σε ασφαλή μονοπάτια.
Ειδικότερα, η βρετανική επενδυτική τράπεζα για ακόμη ένα έτος, στρέφει την προσοχή της στην αγορά ομολόγων, καλώντας τους επενδυτές να πράξουν το ίδιο.
Αγνοώντας την απογοητευτική πορεία των ομολόγων για το 2014, η Barclays εκτιμά πως κάτι ανάλογο δεν πρόκειται να συμβεί εκ νέου, εκφράζοντας την πεποίθηση πως τα κέρδη των επενδυτών από τα ομόλογα θα είναι σημαντικά.
«Είναι απίθανο το 2015 να υπάρξει μία επανάληψη της outperformance που παρακολουθήσαμε το 2014.
Επομένως, καλούμε τους επενδυτές να διατηρήσουν ένα ισορροπημένο portfolio» αναφέρει σε σημείωμα της, η βρετανική τράπεζα.
Άλλωστε, η Barclays εδράζει την αισιοδοξία της στο γεγονός πως το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ βρίσκεται στο 2,32% και στη σαφή βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, η οποία με τη σειρά της αναμένεται να οδηγήσει τη Fed στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων!
Ένα ακόμη θετικό γεγονός έγκειται στη διακύμανση των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Ενδεικτικά, το 10ετές ομόλογο της Ιταλίας στις αρχές του 2014 βρισκόταν στο 4,12% ενώ σήμερα έχει σταθεροποιηθεί στο 2,13%.
Παράλληλα, ασφαλές καταφύγιο συνιστά και το γερμανικό ομόλογο, με την προϋπόθεση ωστόσο, να μην διολισθήσει σε αρνητικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης