Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Κατηγορεί τη Χαμάς για σχέδιο δολοφονίας του A. Lieberman (ΥΠΕΞ) στη Δυτική Όχθη

Ισραήλ: Κατηγορεί τη Χαμάς για σχέδιο δολοφονίας του A. Lieberman (ΥΠΕΞ) στη Δυτική Όχθη
Σε συλλήψεις τεσσάρων ύποπτων Παλαιστινίων προχώρησε η ισραηλινή αστυνομία
Σε σύλληψη τεσσάρων Παλαιστινίων, ύποπτων για την οργάνωση σχεδίου δολοφονίας του ισραηλινού υπουργού Εξωτεριών, Avigdor Lieberman, με αντιαρματικούς πυραύλους καθώς θα οδηγούσε στην εβραϊκή συνοικία της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, προχώρησαν οι ισραηλινές αρχές.
Το φερόμενο σχέδιο φαίνεται να είχε αποφασιστεί από τη Χαμάς Χαμάς κατά τη διάρκεια των εμπόλεμων συγκρούσεων που έλαβαν χώρα το καλοκαίρι φέτος, στη Γάζα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ, έχουν ταυτοποιηθεί τρις από τους κρατούμενους ως μέλη της Χαμάς και επικαλούμενες τις ομολογίες τους στο πλαίσιο της ανάκρισης, επισημαίνουν ότι ήλπιζαν ότι ο θάνατος του Lieberman θα μετέδιδε ένα μήνυμα στο κράτος του Ισραήλ ότι θα έφερνε πιο κοντά ένα τέλος στον πόλεμο στη Γάζα.
Η Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, αν και τυπικά είναι υπό την ηγεσία του Αμπάς, δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε όμως έχει διαψεύσεις τους ισραηλινούς ισχυρισμούς.
«Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση επί του θέματος, όμως τονίζουμε ότι οι ηγέτες της Κατοχής (σ.σ. Ισραήλ), οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία παιδιών και γυναικών και για τη βεβήλωση των ιερών τόπων, είναι νόμιμοι στόχοι για την αντίσταση», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Sami Abu Zuhri.
Οι τέσσερις Παλαιστίνιοι ζουν κοντά τον οικισμό Nokdim, που ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών διαθέτει σπίτι, ενώ σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν την αυτοκινητοπομπή του Lieberman, ενώ επιχείρησαν να κλέψουν πυραυλοκίνητη χειροβομβίδα για να του επιτεθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης