Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητικό να θέλουν αναθεώρηση του Συντάγματος εκείνοι που το παραβιάζουν καθημερινά

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητικό να θέλουν αναθεώρηση του Συντάγματος εκείνοι που το παραβιάζουν καθημερινά
Σοβαρές αιχμές κατά της κυβέρνησης από την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Σε σκληρή γλώσσα σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ειδικότερα η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Βουλής, ως πολιτειακός παράγοντας και εγγυητής της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, έχει καθήκον να διαφυλάσσει το Σύνταγμα και την δημοκρατία τόσο στο πλαίσιο της νομοθετικής λειτουργίας όσο και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και στο πλαίσιο των λοιπών εξουσιών που το Σύνταγμα αναγνωρίζει στη Βουλή, μεταξύ των οποίων και ο έλεγχος, σε επίπεδο προδικασίας, της ποινικής ευθύνης των υπουργών».
Παράλληλα χαρακτήρισε προκλητικό «να συζητούν για την αναθεώρηση του Συντάγματος εκείνοι που έχουν ευθύνη για την καθημερινή παραβίασή του» και αναφέρθηκε σε μια σειρά πράξεων της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (αντισυνταγματικές τροπολογίες, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, άρνηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αιφνιδιαστικές μονομερείς ενέργειες κλεισίματος της Βουλής για να εξυπηρετηθούν άλλες σκοπιμότητες και η παραγραφή ποινικών υποθέσεων κατά Κυβερνητικών στελεχών κλπ).
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στις δηλώσεις που αφορούν το Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών (άρθρο 86 του Συντάγματος), σημειώνει δηκτικά ότι «ξαφνικά, εκείνοι που τον έφτιαξαν στα μέτρα τους και τον διατήρησαν επί δεκαετίες με ήσσονες νομοθετικές τροποποιήσεις, αναφωνούν ότι πρέπει να αναθεωρηθεί».
Υπενθυμίζει ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ «συνέπραξαν σε 2 Αναθεωρήσεις του Συντάγματος κατά την τελευταία 15ετία και άφησαν ανέγγιχτες στον πυρήνα τους τις σκανδαλώδεις διατάξεις για την Ευθύνη των Υπουργών, με αντίστοιχη ωφέλεια των μελών των Κυβερνήσεών τους» και πως καταψηφίζουν κάθε πρόταση διερεύνησης (Μνημόνιο, Λίστα Λαγκάρντ, Υποβρύχια), να μην ερευνηθούν ευθύνες για το Μνημόνιο και για τα Υποβρύχια και φρόντισαν να μην ελεγχθεί για τη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Βενιζέλος, αλλά και να περιορισθεί το πεδίο διερεύνησης για τον κ. Παπακωνσταντίνου
«Αυτοί θα αναθεωρήσουν τη διάταξη του άρθρου 86, για την ποινική ευθύνη υπουργών;» καταλήγει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης