Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Τρόικα και πρόωρες εκλογές επισκιάζουν την πρόοδο της Ελλάδας

Commerzbank: Τρόικα και πρόωρες εκλογές επισκιάζουν την πρόοδο της Ελλάδας
«Οι αναλυτές ανησυχούν για την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην Ελλάδα»
Εξαιρετικά ανήσυχη για την κατάσταση της Ελλάδας εμφανίζεται η Commerzbank, η οποία προειδοποιεί πως η «διαμάχη» μεταξύ Αθήνας και τρόικας αλλά και ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών συνιστούν «βαρίδια» στο οικονομικό outlook.
Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα, σε σημερινό της σημείωμα, προειδοποιεί πως η Ελλάδα κινδυνεύει να απολέσει τα οφέλη της επιτευχθείσας προόδου και να επιστρέψει στο σημείο… μηδέν!
«Η διαφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών λόγω της προεδρικής εκλογής έχουν καταφέρει να επισκιάσουν τη βραχυπρόθεσμη πρόοδο της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας» διαμηνύει ο David Schnautz, αναλυτής της Commerzbank.
Ας σημειωθεί πως η γερμανική τράπεζα πραγματοποιεί ειδική μνεία στη διαμάχη Ελλάδας και δανειστών για το δημοσιονομικό κενό του 2015.
Άλλωστε, η συγκεκριμένη «σύγκρουση» ενδέχεται να στερήσει από την Ελλάδα τη δυνατότητα εξόδου από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης, δεδομένης και της προθεσμίας της 8ης Δεκεμβρίου.
«Οι αναλυτές ανησυχούν για την αβεβαιότητα γύρω από την Ελλάδα» σημειώνει παράλληλα, ο D. Schnautz.
Η Commerzbank επίσης, τάσσεται εναντίον της «καθαρής» εξόδου από το μνημόνιο, θεωρώντας άκρως απαραίτητη τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα θα χρειαστεί χρηματοδοτική στήριξη και το 2015» υποστηρίζει.
«Μόλις αποκρυσταλλωθεί η κατάσταση και διασφαλιστεί πως η Ελλάδα θα λάβει την απαιτούμενη στήριξη, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο» τονίζει παράλληλα ο D. Schnautz.
Πάντως, καταλήγοντας, προειδοποιεί πως «προτού η Ελλάδα δει τον… καθαρό ουρανό, η κατάσταση ενδέχεται να επιδεινωθεί σημαντικά».

Γεράσιμος Χιόνης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης