Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβος για θρησκευτικό πόλεμο στην Ιερουσαλήμ, μετά την επίθεση στη συναγωγή

Φόβος για θρησκευτικό πόλεμο στην Ιερουσαλήμ, μετά την επίθεση στη συναγωγή
Το Ισραήλ κατέστρεψε την οικία του Παλαιστίνιου που πριν από τρεις εβδομάδες σκότωσε δύο Ισραηλινούς
Τραυματισμένη και πληγωμένη η Ιερουσαλήμ μετά την επίθεση Παλαιστινίων σε μια συναγωγή και τον θανάσιμο τραυματισμό τεσσάρων ραβίνων και ενός ισραηλινού τροχονόμου, που έσπευσε για να σταματήσει τους οπλισμένους Παλαιστίνιους, τα ξαδέλφια Χασάν και Οντάι Αμπού Τζαμάλ.
Με τους ηγέτες των δύο πλευρών αντιμέτωπους περισσότερο από ποτέ και την ειρηνευτική διαδικασία να έχει «παραλύσει» από τον Απρίλιο, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι φοβούνται ότι το νέο κύμα βίας και οι εκατέρωθεν κατηγορίες θα προκαλέσουν έναν θρησκευτικό πόλεμο.
Μερικές ώρες μετά την υπόσχεση του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ότι θα καταστραφεί η οικία των δύο Παλαιστινίων που επιτέθηκαν στη συναγωγή, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε στην καταστροφή της κατοικίας του Παλαιστίνιου, που στις 22 Οκτωβρίου σκότωσε ένα μωρό και μια νεαρή γυναίκα οδηγώντας το αυτοκίνητό του πάνω σε στάση λεωφορείου.
Η καταστροφή κατοικιών είναι μια αμφιλεγόμενη πολιτική που εφαρμόζει το Ισραήλ μετά τη Δεύτερη Ιντιφάντα (εξέγερση), με ορισμένους Ισραηλινούς να σημειώνουν ότι είναι απαραίτητο μέτρο – τιμωρία και άλλους να τονίζουν ότι έχει αντίθετα αποτελέσματα, καθώς το μόνο που κάνει είναι να τροφοδοτεί την οργή και τη δίψα για εκδίκηση.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό υπουργό Οικονομικών, Ναφταλί Μπενέτ, θα πρέπει να υπάρξει ευρεία επιχείρηση, με την αποστολή ακόμη και του στρατού στην Ιερουσαλήμ.
Η ισραηλινή αστυνομία έχει τοποθετήσει φυλάκια ελέγχου της πρόσβασης σε ορισμένες παλαιστινιακές γειτονιές και έχει ενισχύσει την προστασία σε σημεία πολιτισμού και σχολεία στην Ιερουσαλήμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης