Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυταρχική, χαρακτηρίζει την πρυτανική διοίκηση του ΕΚΠΑ, ο Πρόεδρος της Παιδαγωγικής Σχολής

Αυταρχική, χαρακτηρίζει την πρυτανική διοίκηση του ΕΚΠΑ, ο Πρόεδρος της Παιδαγωγικής Σχολής
Ο Θ. Φορτσάκης αποφασίζει ερήμην των εκλεγμένων οργάνων των τμημάτων, καταγγέλλει ο Κώστας Σκορδούλης
Δριμεία κριτική στον πρύτανη, Θ. Φορτσάκη, και την πρυτανική διοίκηση του ΕΚΠΑ έκανε ο πρόεδρος του παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστα Σκορδούλης, μέσω δημόσιας δήλωσης.
Στη δήλωση αυτή, ο Κ. Σκορδούλης καταγγέλλει την πρυτανεία για το αυθαίρετο λοκ-άουτ ορισμένων σχολών την περασμένη Πέμπτη, για το οποίο μάλιστα δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του προέδρου:
«Θέλω να καταστήσω γνωστό ότι ουδέποτε ενημερώθηκα για τυχόν "προβλήματα" που πιθανόν να προέκυπταν από τη λειτουργία του κτηρίου του Νέου Χημείου στο οποίο στεγάζεται το Παιδαγωγικό Τμήμα.
Το κλείσιμο του κτηρίου και η ακύρωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε αυτό (λοκ άουτ) αποφασίστηκε χωρίς να ερωτηθούν τα εκλεγμένα όργανα του Τμήματος.
Η αυταρχική πρυτανική διοίκηση και η έξαρση της αστυνομικής βίας ενάντια στους φοιτητές μας αποτελούν την αιχμή του δόρατος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην εκπαίδευση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Προϋπόθεση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί η βίαιη καταστολή κάθε διαφορετικής άποψης και συμπεριφοράς στο χώρο του Πανεπιστημίου.
Η αστυνομική βία απέναντι στους φοιτητές μας είναι καταδικαστέα.
Το πανεπιστήμιο είναι χώρος που προϋποθέτει ελεύθερο διάλογο και ανταλλαγή επιχειρημάτων και όχι αστυνόμευση.
Θα συνεχίσουμε το δρόμο για ένα ελεύθερο πανεπιστήμιο ανοιχτό στους πολίτες και για μια επιστήμη στην υπηρεσία του λαού», κατέληξε ο Κώστας Σκορδούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης