Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακελειό σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ – Αντίδραση με σιδηρά πυγμή προαναγγέλλει το Ισραήλ

tags :
Μακελειό σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ – Αντίδραση με σιδηρά πυγμή προαναγγέλλει το Ισραήλ
Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από επίθεση Παλαιστίνιων
(upd) Το Ισραήλ θα αντιδράσει με σιδηρά πυγμή προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu κατόπιν της επίθεσης σήμερα το πρωί δύο Παλαιστίνιων σε συναγωγή Εβραίων κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις Ισραηλινοί και τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ.
Όπως έγινε γνωστό από τις ισραηλινές αρχές, οι ένοπλοι Παλαιστίνιοι έφεραν πάνω τους βαρύ οπλισμό και συγκεκριμένα τσεκούρια, μαχαίρια και όπλα.
Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι δράστες της επίθεσης πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν επί τόπου.
Στο μήνυμα του ο Netanyahu κατηγόρησε τη Hamas και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas για υποκίνηση βίας.
«Η επίθεση αυτή είναι το άμεσο αποτέλεσμα της υποκίνησης βίας από τη Hamas και τον Abu Mazen (όπως είναι γνωστός ο Mahmoud Abbas), μια υποκίνηση, την οποία η διεθνής κοινότητα έχει ανεύθυνα αγνοήσει» ανέφερε στην ανακοίνωση του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.
Σημειώνεται πως η Hamas και η Fatah (το κόμμα του Abbas) συμφώνησαν να σχηματίσουν μια κυβέρνηση ενότητας, κίνηση την οποία είχε καταγγείλει το Ισραήλ.
Η Hamas και η ισλαμική στρατιωτική οργάνωση, Islamic Jihad επιδοκίμασαν την επίθεση, χαρακτηρίζοντας την «απάντηση στα εγκλήματα του ισραηλινού κατακτητή».
Ωστόσο, ο Mahmoud Abbas δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα.
Την ανάληψη της ευθύνης ανέλαβε η οργάνωση Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) με την ένοπλη πτέρυγα της να καλεί τους ένοπλους Παλαιστινίους να «ενώσουν τις δυνάμεις τους στην αντίσταση κατά της (ισραηλινής) κατοχής».

(πρώτη ενημέρωση 18 Νοεμβρίου 11:11)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης