Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wilbur Ross: Οι διεθνείς αγορές ζουν με «δανεικό χρόνο» - Απειλούνται από τον αποπληθωρισμό και τις γεωπολιτικές κρίσεις

tags :
Wilbur Ross: Οι διεθνείς αγορές ζουν με «δανεικό χρόνο» - Απειλούνται από τον αποπληθωρισμό και τις γεωπολιτικές κρίσεις
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις αγορές έκρουσε ο μεγαλοεπενδυτής Wilbur Ross
Με «δανεικό χρόνο» ζουν οι διεθνείς αγορές προειδοποιεί ο μεγαλοεπενδυτής Wilbur Ross, μέτοχος της Eurobank και της Τράπεζας Κύπρου.
Οι γεωπολιτικές κρίσεις και ο κίνδυνος αποπληθωρισμού εξακολουθούν να αποτελούν ανησυχία για τις αγορές, όπως δήλωσε ο Αμερικανός επενδυτής στο CNBC.
«Εκτιμώ ότι οι αγορές ζουν με δανεικό χρόνο, επειδή οι επενδυτές δεν έχουν εναλλακτικές», ανέφερε ο Ross.
Όπως εξήγησε, όλοι φοβούνται μέχρι θανάτου τα μακροπρόθεσμα έσοδα απ' το fixed income καθώς γνωρίζουμε ότι τα επιτόκια θα ανέβουν, το βραχυπρόθεσμο fixed income δεν σου δίνει πλέον απόδοση, τα εμπορεύματα δεν έχουν άλλη κατεύθυνση απ' την πτωτική.
Έτσι που θα βάλεις σήμερα τα κεφάλαια. Διερωτάται ο Ross.
«Eκτός και αν θέλεις να αγοράσεις ένα άγαλμα του Τζιακομέτι για 100 εκατ. ευρώ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως σχολιάζει το CNBC, μέχρι στιγμής ο Νοέμβριος ήταν ένας ήρεμος μήνας, σε σχέση με την ισχυρή πτώση και τη μεταβλητότητα του Οκτωβρίου λόγω των ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο μήνα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έχει κερδίσει 7,4%.
Ο S&P 500 και ο Dow Jones έχουν ενισχυθεί κατά 10%.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα το 2014. ο Ross είχε δηλώσει ότι η εταιρεία του πουλούσε με εξαπλάσιο ρυθμό απ' αυτό με τον οποίο αγόραζε!
Επίσης χαρακτηρίζει επικίνδυνο το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης