Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu (Ισραήλ): Οι ΗΠΑ να μην πέσουν στην παγίδα του Ιράν – Δεν είναι φίλοι σας

Netanyahu (Ισραήλ): Οι ΗΠΑ να μην πέσουν στην παγίδα του Ιράν – Δεν είναι φίλοι σας
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επέκρινε την συμμαχία ΗΠΑ-Ιράν κατά των τζιχαντιστών και προειδοποίησε τους Αμερικανούς
Δριμεία κριτική στην συμμαχία του Ιράν και των ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό κανάλι CBS.
Επιπλέον, ο Ισραηλίτης πρωθυπουργός, υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί στο Ιράν να ενισχύσει ή και να διατηρήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα και έχουν ορίζοντα για την επίτευξη συμφωνίας στις 24 Νοεμβρίου.
«Ο πρόεδρος του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei, έχει συμμετάσχει σε συλλαλητήρια με κύριο σύνθημα “θάνατος στην Αμερική” και “θάνατος στο Ισραήλ”», ανέφερε ο Netanyahu για να ενισχύσει τα λεγόμενά του.
«Δεν είναι φίλος, ούτε στους αγώνες κατά των τζιχαντιστών, ούτε στις προσπάθειες- τις μεγάλες προσπάθειες που θα έπρεπε να γίνουν ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να παράγει πυρηνικά όπλα», τόνισε ο Netanyahu, ο οποίος συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στις ΗΠΑ, «μην πειστείτε από τα τεχνάσματα του Ιράν, δεν είναι φίλος σας».
Ως προς τις σχέσεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ο Ισραηλίτης ηγέτης, ανέφερε ότι η χώρα του είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τις ΗΠΑ στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών, αγώνας που αποτελεί «παγκόσμια σύγκρουση» κατά του Ισλαμικού Κράτους και των μαχητών του.
«Η Μέση Ανατολή έχει πλημμυρήσει με ισλαμιστές μαχητές», υπογράμμισε, συγκεκριμένα, με τον Netanyahu να υποστηρίζει ότι από την μία πλευρά αυτής της «εξτρεμιστικής πλημμύρας» να βρίσκονται οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και η αλ-Κάιντα, η «σουνιτική πλευρά» και από την άλλη πλευρά το Ιράν και η Χεζμπολάχ, η «σιιτική πλευρά».
Τέλος, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατέληξε στην δήλωση «πιστεύω ότι οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ είναι πολύ, πολύ δυνατές», αποφεύγοντας να σχολιάσει ανώνυμες κυβερνητικές πηγές που τον χαρακτήριζαν με μη κολακευτικό τρόπο, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν «ανάρμοστο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης