Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ντ. Μπακογιάννη (ΝΔ): Ξεφτιλιζόμαστε στον κόσμο που μας παρακολουθεί - Το υπουργείο Οικονομικών μας έχει φτάσει στο Αμήν

Ντ. Μπακογιάννη (ΝΔ): Ξεφτιλιζόμαστε στον κόσμο που μας παρακολουθεί - Το υπουργείο Οικονομικών μας έχει φτάσει στο Αμήν
Η κυβέρνηση παρουσιάζεται ανέτοιμη και υποπίπτει σε σφάλματα, ανέφερε η βουλευτής
«Έλλειψη σχεδίου» δείχνει να έχει η κυβέρνηση, όταν προβαίνει σε ατοπήματα, όπως συνέβη στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ, δήλωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η βουλευτής συμπλήρωσε, επίσης, τα «φάουλ» της κυβέρνησης, «δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου», ενώ υπογράμμισε ότι «αν είχε ακολουθηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία – δηλαδή πρώτα να πάει η τροπολογία στην αρμόδια Επιτροπή και μετά στην Ολομέλεια- θα είχαν αποφευχθεί τέτοια φαινόμενα», επαναλαμβάνοντας την δυσφορία της για την πρακτική του ΥΠΟΙΚ.
Σημειώνεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, η Ντ. Μπακογιάννη εξέφρασε αυτή την δυσαρέσκεια και ζήτησε να μεταφερθεί στον υπουργό Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη.
Σε έντονο ύφος συνέχισε η βουλευτής, υποστηρίζοντας ότι «έφεραν την τροπολογία στη Βουλή και σήμερα ψηφίζεται μια άλλη τροπολογία», κάτι που έχει ως «αποτέλεσμα να ξεφτιλιζόμαστε στον κόσμο που μας παρακολουθεί».
«Με αυτά που κάνει το υπουργείο Οικονομικών μας έχει φτάσει στο Αμήν», καταφέρθηκε εναντίον του ΥΠΟΙΚ, το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ.
Ωστόσο, η Ντ. Μπακογιάννη, δεν στάθηκε μόνο στην τροποποίηση της ρύθμισης για τον ΕΝΦΙΑ, παρά σχολίασε και τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες μοναδική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, ωστόσο κατηγόρησε και την τρόικα ότι «θέτει νέα θέματα», ενώ σημείωσε πως οι δανειστές βρίσκονται σε «κενό πραγματικότητας».
Δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση της Ελλάδας, ούτε όμως και της Ευρώπης, δεν δίστασε να αναφέρει η βουλευτής.
Δήλωσε, επίσης, πως έως την εκλογή του ΠτΔ την ερχόμενη Άνοιξη, θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, ενώ η χώρα θα έχει μεταβεί σε μία μετά μνημονίου εποχή.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, πάντως, η Ντ. Μπακογιάννη, απέφυγε να απαντήσει για τους 180 βουλευτές για την εκλογή του ΠτΔ, δηλώνοντας ότι είναι ακόμα νωρίς.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης