Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης

Συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης
Επί τάπητος η στενή συνεργασία κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης
Με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γ. Πατούλη και τον επικεφαλής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κ. Αγοραστό συναντήθηκε σήμερα ο Αντ. Σαμαράς.
Στον απόηχο της ανάληψης των νέων – βεβαρημένων – καθηκόντων τους, οι δύο αιρετοί «άρχοντες» της τοπικής αυτοδιοίκησης συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό, εκθέτοντας τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ΟΤΑ.
Κατά τη συνάντηση, ο Γ. Πατούλης επισήμανε πως είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που γίνεται για την ανασυγκρότηση της χώρας, η κεντρική εξουσία να συνομιλεί ισότιμα με την Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της και να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις της.
«Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, τόνισε ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης η στενή συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση» συνέχισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως ο Πρωθυπουργός «έχει δώσει ήδη σαφείς εντολές σε όλα τα υπουργεία για επίσπευση των ρυθμών υλοποίησης σειράς παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν το έργο της Αυτοδιοίκησης, όπως είναι μεταξύ άλλων η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο ΕΣΠΑ και η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν εκκρεμή ζητήματα της Αυτοδιοίκησης».
«Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αισθάνομαι περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον» κατέληξε ο Γ. Πατούλης.
Ας σημειωθεί πως τόσο ο Γ. Πατούλης όσο και ο Κ. Αγοραστός πρόσκεινται στο κόμμα της ΝΔ.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης