Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί η εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τα ληξιπρόθεσμα - Παραιτήσεις ζητά ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βλάχος

Ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί η εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τα ληξιπρόθεσμα - Παραιτήσεις ζητά ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βλάχος
Να ζητήσει συγγνώμη ο υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και «επιτέλους, κάποιος να πάει στο σπίτι του» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχο
Ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκάλεσε η αλλαγή της ρύθμισης για τον ΕΝΦΙΑ και η εξαίρεσή του από τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, με πολλούς βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης να εμφανίζονται διστακτικοί για την ψήφιση της.
Ειδικότερα ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ενώ ανέφερε χαρακτηρισικά ότι πρέπει «επιτέλους, κάποιος να πάει στο σπίτι του».
«Να έρθει ο κ. Χαρδούβελης να ζητήσει συγγνώμη από τους βουλευτές της συμπολίτευσης και να μας εξηγήσει τι έγινε. Επιτέλους, κάποιος να πάει στο σπίτι του. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Κανείς δεν ανέδειξε το θέμα. Κανείς δεν μίλησε για χρέη που θα προκύψουν το 2015. Ολοι θέσαμε το ζήτημα των ληξιπόθεσμων οφειλών» είπε, φανερά οργισμένος, ο βουλευτής στην Ολομέλεια και συμπλήρωσε:
«Υπάρχει θέμα για την κυβέρνηση και πρέπει να μεταφέρετε στον υπουργό ότι ο τρόπος που νομοθετεί η Βουλή δεν είναι όπως νομίζει ο καθένας. Με δική σας ευθύνη αναδείξατε τις βεβαιωμένες οφειλές. Εμείς δεν το ζητήσαμε, καθώς λέγαμε μόνο για τα ληξιπρόθεσμα. Χάσαμε επικοινωνιακά το θέμα και η ευθύνη είναι δική σας»
Υπενθυμίζεται ότι τη δυσαρέσκειά τους για τις αλλαγές εξέφρασαν βουλευτές όπως η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο κ. Χρήστος Δήμας και ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα ο Απ. Κακλαμάνης διεμήνυσε ότι δεν πρόκειτα να ψηφίσει την τροποποιημένη ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ.

Μπακογιάννη (ΝΔ): Δυσφορία για τον τρόπο λειτουργίας του ΥΠΟΙΚ
«Θέλω να εκφράσω την έντονη δυσφορία μου για τη λειτουργία της Επιτροπής σε θέματα όπως αυτά που συζητάμε, δηλαδή η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ να πηγαίνει απευθείας στην Ολομέλεια της Βουλής και να μην περνάει από την Επιτροπή Οικονομικών, που διαθέτει έμπειρους βουλευτές οι οποίοι θα ήταν σε θέση να την επεξεργαστούν σωστά, και να πληροφορούμαι σήμερα ότι άλλη τροπολογία έρχεται πάλι στην Ολομέλεια της Βουλής την ώρα που υπάρχει η Επιτροπή σε λειτουργία», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής της ΝΔ, με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας, που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το Δημόσιο, στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η βουλευτής της ΝΔ, απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Επιτροπής ανέφερε: «Παρακαλώ να μεταφέρετε στον υπουργό Οικονομικών την προσωπική μου δυσφορία και αυτή των συναδέλφων μου για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το υπουργείο Οικονομικών και να θυμίσω ότι στη δημοκρατία η διαδικασία δεν είναι τύπος αλλά είναι ουσία».

Κακλαμάνη (ΠΑΣΟΚ): Δεν ψηφίζω την τροποποιημένη ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ
Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, κατηγορώντας τον για απαξίωση της Βουλής.
Αφορμή υπήρξε η απουσία του κ. Χαρδούβελη από τη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του κ.Κακλαμάνη αναφορικά με τα χρηματικά ποσά που έχουν διαρρεύσει στο εξωτερικό.
Ο κ.Κακλαμάνης αφού αναρωτήθηκε αν ο Υπουργός Οικονομικών φοβάται να έρθει στη Βουλή, τόνισε ότι ο ίδιος «δεν είναι ανθρωποφάγος» ενώ με αφορμή τις αλλαγές στον τρόπο εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι η απαξίωση της Βουλής «επιτρέπει στους δανειστές να ζητούν νόμο που μόλις τώρα ψηφίσαμε, να θέλουν τώρα να τον ψηφίσουμε διαφορετικά».
«Αυτό τώρα δεν θα γίνει τουλάχιστον από τον ομιλούντα. Η ψήφος μου στην κυβέρνηση είναι ψήφος ανοχής» ανέφερε ο κ.Κακλαμάνης, ο οποίος διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη τροποποιημένη ρύθμιση για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ
Εν τω μεταξύ σύμφωνα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από την ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο.
«Μεταξύ όλων των περίφημων τροπολογιών υπάρχει μία ξεχωριστή που αναδεικνύει τον μεγάλο πανικό της κυβέρνησης», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη τροπολογία «δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει».
Ο Θ. Δρίτσας υπενθύμισε ότι «οι βουλευτές της πλειοψηφίας με ονομαστική ψηφοφορία και με ομιλίες τους στη Βουλή είχαν επιχειρηματολογήσει αναφορικά με τη μάχη που έδιναν για να υπάρξουν ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις και είχαν εξαγγείλει ότι είναι η αρχή της άρσης των αδικιών. Η κυβέρνηση είναι μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και γι’ αυτό οργάνωσε την προβοκάτσια στη Νομική», πρόσθεσε.
Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Γ. Βλάχος που αφού υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει την τροπολογία, επέκρινε τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
«Προφανώς εδώ υπάρχει θέμα», τόνισε και υπογράμμισε ότι «χάσαμε επικοινωνιακά το όλο θέμα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό». Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε την Τρίτη που αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία να έρθει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών και «να ζητήσει συγγνώμη από τους βουλευτές, να εξηγήσει που οφείλεται το λάθος. Και επιτέλους κάποιος να πάει στο σπίτι του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης