Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κεντρική τράπεζα της Πολωνίας υιοθετεί χαμηλότερες προβλέψεις για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό

Η κεντρική τράπεζα της Πολωνίας υιοθετεί χαμηλότερες προβλέψεις για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό
Αμετάβλητο διατήρησε το κόστος δανεισμού για τον Νοέμβριο 
Χαμηλότερες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ και τον δείκτη τιμών καταναλωτή υιοθετεί η κεντρική τράπεζα της Πολωνίας, για την περίοδο 2014-2016.
Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα εκτιμά ότι το πολωνικό ΑΕΠ θα ενισχυθεί κατά 3,2%, έναντι πρότερης πρόβλεψης για +3,6%, ενώ το 2015 η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 3% προτού ανακάμψει στο 3,3% το 2016.
Ως προς τον πληθωρισμό βάσει δείκτη τιμών καταναλωτή, η τράπεζα εκτιμά ότι θα παραμείνει χαμηλότερα του στόχου (2,5%), στο 1,1% το 2015 και στο 1,6% το 2016.
Η κεντρική τράπεζα προέβη σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων, λόγω της υποτονικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της αβεβαιότητας που προκλήθηκε από την κρίση στην Κριμαία.
Η τράπεζα επίσης προειδοποίησε για το υψηλότερο ρίσκο υποαπόδοσης της πρόβλεψής της, αντί υπεραπόδοσης, λόγω των ερωτημάτων για τον ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ και ιδιαίτερα στη Γερμανία, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της χώρας.
Σημειώνεται ότι στις νέες εκτιμήσεις έχει υπολογιστεί και η μείωση των επιτοκίων, κατά 0,5%, που έριξαν το επιτόκιο στο 2%.
Παρά τις υποβαθμισμένες εκτιμήσεις, η διοίκηση της τράπεζας, διατήρησε το κόστος δανεισμού αμετάβλητο για το Νοέμβριο, εκπλήσσοντας τους αναλυτές και τις αγορές, που θεωρούσαν ότι θα υποστεί μείωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης