Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Φουντώνουν οι φήμες για πρόωρες εκλογές - Απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός

Ιαπωνία: Φουντώνουν οι φήμες για πρόωρες εκλογές - Απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός
Θα αναζητήσει περαιτέρω στήριξη ο Ιάπωνας πρωθυπουργός;
Κοντά σε πρόωρες εκλογές φαίνεται ότι είναι η Ιαπωνία, με τον πρωθυπουργό Shinzo Abe να αναζητά περαιτέρω στήριξη, καθώς οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησής του χωλαίνουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, μια γενικευμένη εκλογική νίκη θα έδινε στον Abe την απαραίτητη στήριξη για την εφαρμογή και νέων ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων, ωστόσο μια ενδεχόμενη έντονη αντίδραση σε αυτές θα αποτελούσαν εμπόδιο στις προσπάθειές του.
Κατά τη διάρκεια της συνόδου της APEC, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα για τις προθέσεις του δηλώνοντας ότι «δεν έχω αποφασίσει κάτι σχετικά με μια διάλυση του κοινοβουλίου», ενώ συμπλήρωσε ότι «έχω ακούσει ότι υπάρχουν κάποια εγχώρια δημοσιεύματα σχετικά με αυτή την φημολογία, στα οποία, όμως, δεν θα απαντήσω».
Σύμφωνα με τις νεότερες δημοσκοπήσεις, η παρούσα στιγμή κρίνεται κατάλληλη για τον Abe, καθώς τα ποσοστά του κύριου αντίπαλου κόμματος φαίνεται να λιμνάζουν.
Μένει να φανεί πως ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα εκμεταλλευτεί τις προϋποθέσεις που του εξασφάλισαν τα απρόσμενα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζα της Ιαπωνίας, καθώς και αν είναι σε θέσει να εφαρμόσει μια δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο του 2015, ή αν θα χρειαστεί να την αναβάλει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης