Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ενδιαφέρον από το fund του George Soros για το εμπορικό κέντρο της Βωβός στο Βοτανικό - Στη «μάχη» και ο αμερικανικός Ομιλος Hines

tags :
Ενδιαφέρον από το fund του George Soros για το εμπορικό κέντρο της Βωβός στο Βοτανικό - Στη «μάχη» και ο αμερικανικός Ομιλος Hines
Εκπρόσωποι του fund του Soros έχουν ήδη καταφθάσει στην Ελλάδα από τον περασμένο Ιούλιο
Επικυρώθηκε και επίσημα την περασμένη Τετάρτη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η μεταβίβαση του εμπορικού κέντρου της Μ. Βωβός στο Βοτανικό στις πιστώτριες τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το εμπορικό κέντρο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο επενδυτικοί Όμιλοι, ο αμερικανικός κολοσσός Hines αλλά και το fund του μεγαλοεπενδυτή George Soros.
Στελέχη του fund του G. Soros, του ανθρώπου που μέχρι πρότινος προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό.
Ήδη εκπρόσωποι του fund του μεγαλοεπενδυτή έχουν καταφθάσει στην Ελλάδα από τον περασμένο Ιούλιο (όπως έγραφε το www.bankingnews.gr στις 8/7/2014), ξεκινώντας επαφές με παράγοντες της αγοράς (τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης ακινήτων κλπ) προκειμένου να ξεκινήσει η δραστηριοποίησή του στην ελληνική αγορά και ειδικότερα στον τομέα του real estate.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο George Soros ενδιαφέρεται και επίσημα πλέον για οποιαδήποτε ευκαιρία στο τουριστικό «κομμάτι» αλλά και σε κάθε άλλου είδους επένδυση στον τομέα της αξιοποίησης και διαχείρισης ακινήτων.
Ενδιαφέρον για το Βοτανικό έχει εκδηλώσει και ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός Hines ο οποίος φέρεται να είναι διατεθειμένος να επενδύσει στην ελληνική αγορά ακινήτων περί το μισό δισ. ευρώ, ενώ το όνομά του είχε ακουστεί και στην περίπτωση της εξαγοράς του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική του Ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Ποιά ακίνητα του Βωβού περνούν στις τρἀπεζες
Εκτός από το εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό, στις τράπεζες θα μεταβιβαστούν η έκταση - φιλέτο στο Σούνιο, έναντι 10 εκατ. ευρώ και το συγκρότημα κατοικιών στη Νέα Ερυθραία, έναντι 8,84 εκατ. ευρώ.
Οι μεταβιβάσεις στις τράπεζες θα πρέπει να έχουν γίνει εντός εξαμήνου από την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου.
Το σύνολο των μεταβιβάσεων αντιστοιχεί σε αξία 138,94 εκατ. ευρώ τα οποία θα καλύψουν 105,14 εκατ. ευρώ τραπεζικό δανεισμό.
Από το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθούν οι ανάγκες τρέχουσας χρηματοδότησης της εταιρείας ενώ περί τα 5 εκατ. ευρώ θα καλύψουν υποχρεώσεις προς προνομιακούς πιστωτές (ΙΚΑ και Δημόσιο).
Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Μ. Βωβός κατέθεσε τον περασμένο Ιούλιο αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου με την οποία ζητά αποζημίωση περί τα 475 εκατ. ευρώ με αφορμή το ναυάγιο της περίφημης διπλής ανάπλασης Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βοτανικού.
Στην αγωγή η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει πως «ζημιώθηκε πολλαπλώς από την εμπιστοσύνη που επέδειξε στις διατάξεις του προαναφερόμενου αντισυνταγματικού νόμου (με βάση τον οποίο προωθήθηκε η διπλή ανάπλαση που ουδέποτε υλοποιήθηκε), ως έκφανση της επισημότερης κρατικής λειτουργίας, τόσο σε υλικό επίπεδο εκ του ατελέσφορου της επενδύσεώς της, όσο και σε ηθικό (ηθική βλάβη) εκ της απαξίωσης του ονόματος και της φήμης της στις εμπορικές συναλλαγές, μάλιστα δε άνευ δικής της υπαιτιότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης