Μανιάτης (ΥΠΕΚΑ) στο CNN: Οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο - Οι αγορές αναγνωρίζουν την πρόοδο

Μανιάτης (ΥΠΕΚΑ) στο CNN: Οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο - Οι αγορές αναγνωρίζουν την πρόοδο
"Η Ελλάδα πέρασε σε νέο επίπεδο"
Τη σαφή βελτίωση της ελληνικής οικονομίας εξήρε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός, παραχωρώντας συνέντευξη στην εκπομπή Quest Means Businees και το δημοσιογράφο Richard Quest, υποστήριξε πως «η Ελλάδα πέρασε σε νέο επίπεδο. Tο 2014, για πρώτη φορά, έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ύστερα από πολλά χρόνια ύφεσης και θυσιών του ελληνικού λαού. Ο Πρωθυπουργός, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υπουργός Οικονομικών συμφωνούν ότι η Ελλάδα είναι πλέον έτοιμη να βρει τα χρήματα που χρειάζεται από τις αγορές».
Αναφερόμενος στη μετα-μνημόνιο εποχή, διαμήνυσε πως «η συζήτηση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους εταίρους μας έχει ξεκινήσει καιθα υπάρξουν απτά αποτελέσματα, διότι σήμερα έχουμε να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές».
«Ο ιδιωτικός τομέας και οι τράπεζες αλλάζουν, γιατί σταδιακά αλλάζει και η αξιοπιστία της Ελλάδας, κάτι που καταλαβαίνουν τόσο οι αγορές, όσο και οι Έλληνες πολίτες που έχουν υποφέρει τα τελευταία έξι χρόνια. Οι θυσίες αυτές πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα, για πρώτη φορά, μέσα στο 2014 θα έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, στο 0,6%. Και το 2015 θα έχει 2,9%. Αυτά είναι πράγματι καλά νέα, μετά από έξι χρόνια θυσιών» κατέληξε ο Γ. Μανιάτης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS