Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε εμπρηστική επίθεση οφείλεται η πυρκαγιά στα γραφεία της Αthens Voice

Σε εμπρηστική επίθεση οφείλεται η πυρκαγιά στα γραφεία της Αthens Voice
Η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της εφημερίδας
(upd) Σε εμπρησμό οφείλεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στον 3ο όροφο κτιρίου στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 22 στο κέντρο της Αθήνας στα γραφεία του περιοδικού Αthens Voice.
Όπως αναφέρει ο κ. Γιάννης Νένες, αρχισυντάκτης στην εφημερίδα η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 06.00. «Η πόρτα της πολυκατοικίας που συνήθως μένει κλειστή ήταν ανοιχτή. Εχει καταστραφεί ολόκληρη η αίθουσα σύνταξης του Ιντερνετ. Στην αρχή η Πυροσβεστική έκανε λόγο για τσιγάρο, αλλά στο σημείο που εκδηλώθηκε πρώτα η φωτιά δεν κάθονταν συντάκτες. Υπάρχουν σπασμένα τζάμια, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα αν οφείλονται σε διάρρηξη ή έσπασαν από τη φωτιά. Οι εργαζόμενοι παραμάνουν εκτός του κτιρίου. Το επόμενο τεύχος θα βγει κανονικά» σημειώνει.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την κατάσβεση στελέχη της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν πως ήταν σπασμένη γυάλινη πόρτα εισόδου, ωστόσο στο εσωτερικό δεν βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός και εκτιμάται πως οι δράστες έριξαν εύφλεκτο υγρό.
Η πυρκαγιά - που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6.40 το πρωί - ήταν μικρής έκτασης και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών δεν πήρε διαστάσεις ωστόσο από τους πυκνούς καπνούς προκλήθηκαν ζημιές στα γραφεία. Στο σημείο επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική.

Βούλτεψη: Ούτε ο Τύπος εκφοβίζεται, ούτε η Δημοκρατία
Η κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα, την εμπρηστική επίθεση που προκάλεσε ολική καταστροφή στα γραφεία της εφημερίδας «Athens Voice».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι αποκρουστικές και καταδικαστέες από όλο το πολιτικό φάσμα.
«Ούτε ο Τύπος εκφοβίζεται, ούτε η Δημοκρατία στον τόπο μας από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις» τόνισε η κ. Βούλτεψη.

ΠΑΣΟΚ: Η ελευθερία της έκφρασης συνιστά αναγκαίο θεμέλιο της δημοκρατίας
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον εμπρησμό των γραφείων της εφημερίδας Athens Voice στο κέντρο της Αθήνας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας "Athens Voice".
Η ελευθερία της έκφρασης συνιστά αναγκαίο θεμέλιο μιας δημοκρατικής κοινωνίας και βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την πρόοδο της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης