Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρβιτσιώτης: Κόμβοι εξυπηρέτησης του διεθνούς εμπορίου τα λιμάνια της Ελλάδας

Βαρβιτσιώτης: Κόμβοι εξυπηρέτησης του διεθνούς εμπορίου τα λιμάνια της Ελλάδας
Στη ναυτιλία το κόστος της επένδυσης είναι μηδενικό, άρα το όφελος για την οικονομία είναι καθαρό, εξήγησε ο υπουργός Ναυτιλίας
«H ναυτιλία είναι ο μοναδικός κλάδος στον οποίο η Ελλάδα είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, αφού διαμορφώνει εξελίξεις και υπάρχουν προοπτικές για ακόμη περισσότερα οφέλη», διεμήνυσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, από το βήμα του συνεδρίου «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική», ο κλάδος της ναυτιλίας είναι διαφορετικός καθώς η συνεισφορά του ανέρχεται στο 6,5% του ΑΕΠ και το ελληνικό κράτος δεν επενδύει τίποτα».
«Στη ναυτιλία το κόστος της επένδυσης είναι μηδενικό. Άρα το όφελος αυτό για την εθνική οικονομία είναι καθαρό, παράγεται στο εξωτερικό, έρχεται στη χώρα και ο στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη της συνεισφοράς αυτού του παραγόμενου εισοδήματος για την εθνική οικονομία» πρόσθεσε.
Ταυτόχρονα ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως καταβάλλονται προσπάθειες για περαιτέρω μεγιστοποίηση της συνεισφοράς της ναυτιλίας στην εθνική οικονομία.
Σε ό,τι αφορά τα λιμάνια, ο υπουργός ανέφερε ότι «αλλάξαμε τη στρατηγική και την οπτική που βλέπαμε τα πράγματα σε αυτά». «Μέχρι τώρα, τα βλέπαμε τα λιμάνια μας ως επίνεια των πόλεων μας, για την εξυπηρέτηση των δικών μας αναγκών. Η αλλαγή της στρατηγικής είναι ότι βλέπουμε τα λιμάνια μας ως κόμβους εξυπηρέτησης του διεθνούς εμπορίου» υποστήριξε ο κ. Βαρβιτσιώτης και αναφέρθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο, όπως τόνισε, αποτελεί ένα παράδειγμα επιτυχημένο.
«Έχουμε 24% αύξηση μόνο το πρώτο εξάμηνο σε σχέση με πέρυσι, και έχει καταστεί το λιμάνι του Πειραιά ένα από τα βασικότερα λιμάνια της Ευρώπης, όχι μόνο της Μεσογείου» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης