Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Κ. Τασούλας (ΥΠΠΟ): Να μην προεξοφλείται τίποτα για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη

Κ. Τασούλας (ΥΠΠΟ): Να μην προεξοφλείται τίποτα για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη
Το μνημείο, η εικόνα του και η αξία του, το καθιστούν μοναδικό, σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού
Να μην προεξοφλείται τίποτα σχετικά με τις ανασκαφικές εργασίες στην Αμφίπολη ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, προσθέτοντας ότι οι εργασίες συνεχίζονται και ότι το μνημείο, η εικόνα του και η αξία του, το καθιστούν μοναδικό.
Οι εργασίες, σημείωσε ο υπουργός σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, συνεχίζονται «στο τέταρτο όρυγμα και έχουμε προχωρήσει μόλις σε βάθος 25 μέτρων, αφού η διάμετρος είναι εκατοντάδες μέτρα».
Ενδείξεις θα έχουμε μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα του ορύγματος, σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «ο υπόλοιπος τύμβος δεν έχει εξερευνηθεί, αλλά θα έχουμε μια συνολική εικόνα όλων των χώρων».
«Πριν από το μωσαϊκό και τις Καρυάτιδες και την τέχνη των μαρμάρων, ποιος είχε προεξοφλήσει όλα αυτά;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε να «μην προεξοφλούμε τίποτε»
Ερωτηθείς για τις έρευνες στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, ξεκαθάρισε ότι δεν πάγωσαν και πρόσθεσε πως ό,τι βρέθηκε, «θα έρθει για να συντηρηθεί και όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, τον Μάιο ή τον Ιούνιο, οι θαλάσσιες έρευνες θα συνεχιστούν».
Όπως ανέφερε, στην περιοχή συχνά πνέουν άνεμοι εντάσεως πάνω από 8 μποφόρ «και ακόμη και τώρα, τον Οκτώβριο, η ειδική στολή που έμοιαζε με αστροναύτη, έχει χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά, διότι δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης