Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΙΟΒΕ: Στα 11,8 δισ. ευρώ αποτιμάται η συνεισφορά της ελληνικής ακτοπλοΐας στην οικονομία της χώρας

ΙΟΒΕ: Στα 11,8 δισ. ευρώ αποτιμάται η συνεισφορά της ελληνικής ακτοπλοΐας στην οικονομία της χώρας
Περίπου 260 χιλ. εργαζόμενοι απασχολούνται στον κλάδο της ακτοπλοΐας
Η ελληνική ακτοπλοΐα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, σημειώνει σε έκθεσή του, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, με την συνολική συνεισφορά της στο ΑΕΠ της χώρας να αποτιμάται σε 11,8 δισ. ευρώ, ή 6,5% επί του συνόλου.
Σε όρους απασχόλησης, περίπου 260 χιλ. πολίτες, ήτοι το 7,2% της συνολικής απασχόλησης, απασχολούνται στον εν λόγω τομέα, ενώ το ποσοστό αγγίζει το 50% στις νησιωτικές περιφέρειες.
Το 2013 οι μεγάλες ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις στην Ελλάδα δρομολόγησαν 57 πλοία, αριθμός μικρότερος από την προηγούμενη δεκαετία, που εξηγείται, όμως, από την απόσυρση παλαιότερων πλοίων και την αντικατάσταση τους με νέα μεγαλύτερης χωρητικότητας και σύγχρονης τεχνολογίας.
Αυτά, μεταξύ άλλων, επισημαίνονται στην έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) με τίτλο «Η συμβολή της ακτοπλοΐας στην Ελληνική Οικονομία: Επιδόσεις και Προοπτικές» που παρουσιάστηκε την Τρίτη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά από τον Γενικό Διευθυντή του ΙΟΒΕ, Ν. Βέττα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης