Τελευταία Νέα
Πολιτική

Β. Κικίλιας: Πυλώνας σταθερότητας σε Μεσόγειο-Βαλκάνια η Ελλάδα – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά

Β. Κικίλιας: Πυλώνας σταθερότητας σε Μεσόγειο-Βαλκάνια η Ελλάδα – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά
Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις συναντήσεις που είχε εκεί ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης
Πυλώνα σταθερότητας σε Μεσόγειο και Βαλκάνια χαρακτήρισε την Ελλάδα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικιλίας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, προκειμένου να τον ενημερώσει για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, αλλά και τις συναντήσεις που είχε εκεί με τον ομόλογο του, τον γενικό εισαγγελέα κ. Χόλντερ, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας.
Ο κ. Κικίλιας μετέφερε στον πρωθυπουργό δια του κ. Χόλντερ τις ευχαριστίες της αμερικανικής κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει την τρομοκρατία και για τις τελευταίες επιτυχίες της, αλλά και «την κοινή διαπίστωση ότι σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή, όπως είναι πλέον η λεκάνη της Μεσογείου και τα Βαλκάνια, η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ουσιαστικός σύμμαχος στην προσπάθεια των ευρωπαίων εταίρων μας αλλά και των ΗΠΑ που είναι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, για σταθερότητα στην περιοχή, για εξεύρεση λύσης και λύσεων στα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και για ασφάλεια».
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο θέμα των τζιχαντιστών, σημειώνοντας ότι είναι στις προτεραιότητες των ΗΠΑ από τη στιγμή που υπάρχουν και νεκροί αμερικανοί πολίτες, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα συνεργάζεται και σε αυτό και στα υπόλοιπα θέματα, σημειώνοντας μάλιστα ότι θα υπάρξει διεύρυνση συνεργασίας στο επίπεδο πληροφοριών, screening, ενημέρωσης, αλλά και με τις δικές μας υπηρεσίες.
Όσον αφορά το θέμα της επικήρυξης του Χριστοδούλου Ξηρού επισήμανε ότι «όλα τα πράγματα στον καιρό τους, οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ».
Τέλος, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ασφάλεια σημαίνει οικονομική και πολιτική σταθερότητα, συμπληρώνοντας ότι αυτό «το είδαμε με τα θετικά αποτελέσματα στον τουρισμό, με τη διάθεση που υπάρχει για επενδύσεις στη χώρα»
«Όλα αυτά περνάνε από την ασφάλεια», κατέληξε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης