Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ στο επίκεντρο της συνάντησης Κουτσούμπα (γ.γ. ΚΚΕ) με εκπροσώπους ενώσεων λιμενεργατών

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ στο επίκεντρο της συνάντησης Κουτσούμπα (γ.γ. ΚΚΕ) με εκπροσώπους ενώσεων λιμενεργατών
Τη μεγάλη έλλειψη σε μόνιμο προσωπικό τόνισαν οι συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες
Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με εκπροσώπους των διοικήσεων της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, στην έδρα της Κ.Ε. του Κόμματος στον Περισσό.
Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού και συνολικά των λιμενικών υποδομών, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση και να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, αλλά και για να αναδειχτεί ότι τα λιμάνια είναι στρατηγικής σημασίας κλάδος και η ιδιωτικοποίησή τους δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε αυτά, αλλά και όλο το λαό.
Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών έχει να κάνει με ζητήματα άμυνας και ασφάλειας της χώρας, με ζητήματα που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη προς όφελος της πλειοψηφίας του λαού και όχι των μονοπωλίων, τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.
Καταθέτοντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, τόνισε ότι τα λιμάνια θα πρέπει να βρίσκονται στα χέρια του λαού, να είναι κοινωνικός πλούτος και να υπηρετούν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες τόνισαν ότι ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, διαδικασία που είναι σε πλήρη εξέλιξη από την πλευρά της κυβέρνησης, «περνάει» μέσα και από το χτύπημα των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Όπως τόνισαν, η εικόνα που κυριαρχεί στον ΟΛΠ είναι η μεγάλη έλλειψη σε μόνιμο προσωπικό (κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων και μετατάξεων), «κενό» που καλύπτεται από εργολάβους οι οποίοι απασχολούν εργαζόμενους, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, αλλά και από μαθητευόμενους του ΟΑΕΔ και των ΤΕΙ, που αντί για την πρακτική τους εξάσκηση, καλούνται να καλύψουν βασικές ανάγκες του Οργανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης