Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το παρασκήνιο της μετακίνησης Δένδια στο υπ. Εθνικής Άμυνας - Αφορμή η κόντρα με τον Γκ. Χαρδούβελη για τα «κόκκινα» δάνεια

Το παρασκήνιο της μετακίνησης Δένδια στο υπ. Εθνικής Άμυνας - Αφορμή η κόντρα με τον Γκ. Χαρδούβελη για τα «κόκκινα» δάνεια
Πολλά ερωτηματικά δημιουργήθηκαν για την κίνηση του Μαξίμου να αντικαταστήσει τον Δένδια στο υπ. Ανάπτυξης
(upd)Η αντιπαλότητα του Νίκου Δένδια με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη για το ζήτημα της ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων, αποτέλεσε την αφορμή η οποία οδήγησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην απόφαση να αλλάξει το χαρτοφυλάκιο του μέχρι σήμερα υπουργού Ανάπτυξης.
Οι σχέσεις Δένδια – Χαρδούβελη ήταν οριακές, καθώς ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας τασσόταν υπέρ της διαπραγμάτευσης κάποιων σημείων για τη ρύθμιση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης παρέμενε άκαμπτος ακολουθώντας τις μνημονιακές επιταγές.
Λίγο μετά τις 13:00 ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ότι Υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο σημερινός Υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Δένδιας.
Υπουργός Ανάπτυξης τοποθετείται ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας  Σκρέκας.
Η μετακίνηση αυτή δημιουργεί πολλά ερωτηματικά τόσο για την αποτελεσματικότητα του κ. Δένδια όσο και για το πόσο η κυβέρνηση έχει λάβει σοβαρά μια ρύθμιση που περιμένει όλη η αγορά εδώ και αρκετούς μήνες.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι λίγες εβδομάδες πριν η κυβέρνηση η οικονομία αντιμετώπιζε μια ιδιότυπη «παύση πληρωμών» από τους ιδιώτες, οι οποίοι ανέμεναν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».
Οι πρωτοβουλίες αυτές ήλθαν με τεράστια καθυστέρηση και χωρίς τη συνεννόηση με την τρόικα, ενώ τις ημέρες της παρουσίασης του σχεδίου υπήρξε «δυσαρμονία» θέσεων του Υπ. Ανάπτυξης και του Υπ. Οικονομικών, η οποία μάλιστα ήρθε στην επιφάνεια από πρωτοβουλία (λάθος;…) του οικονομικού επιτελείου.
Μάλιστα, μπορεί το Υπ. Ανάπτυξης να έχει καταθέσει τη σχετική τροπολογία για τα δάνεια και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ωστόσο τα λάθη και οι αντιδράσεις γιγαντώνονται.
Προκαλεί επομένως έντονο προβληματισμό η κίνηση αυτή του Μαξίμου, όχι μόνο για τη μετακίνηση του κ. Δένδια αλλά και για την τοποθέτηση στη θέση του κ. Σκρέκα, του πολιτικού μηχανικού από τα Τρίκαλα.

Πρώτη ενημέρωση: 13:36, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης