Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Αμπάς (παλαιστίνιος πρόεδρος): «Κήρυξη πολέμου» αποτελεί το κλείσιμο της πλατείας των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ

Μ. Αμπάς (παλαιστίνιος πρόεδρος): «Κήρυξη πολέμου» αποτελεί το κλείσιμο της πλατείας των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ
Για τη λήψη νομικής δράσης προειδοποίησε εκπρόσωπός του
«Κήρυξη πολέμου» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του παλαιστίνιου ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, το κλείσιμο της πλατείας των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα λάβει νομική δράση.
Σημειώνεται ότι η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών έχει αυξηθεί μετά και τη δολοφονία ενός εβραίου ακτιβιστή και τον θανάσιμο τραυματισμό από την αστυνομία του Ισραήλ ενός ύποπτου για τη δολοφονία Παλαιστίνιου.
Λόγω αυτών των γεγονότων οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν την πλατεία των Τζαμιών μέχρι νεωτέρας.
«Η συνέχιση των επιθέσεων αυτών και η συγκεκριμένη επικίνδυνη κλιμάκωση από το Ισραήλ συνιστούν κήρυξη πολέμου στον παλαιστινιακό λαό, στους αγίους τόπους του και στο αραβικό και μουσουλμανικό έθνος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αμπάς.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση για την ανάληψη «άμεσης δράσης» από τη διεθνή κοινότητα ώστε να μπει ένα τέλος στις ισραηλινές ενέργειες.
«Θεωρούμε υπεύθυνη την ισραηλινή κυβέρνηση για την επικίνδυνη αυτή κλιμάκωση στην κατεχόμενη πόλη της Ιερουσαλήμ που κορυφώνεται με το κλείσιμο της πλατείας των Τζαμιών σήμερα το πρωί», σημείωσε ο παλαιστίνιος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «η απόφαση αυτή συνιστά μια επικίνδυνη πράξη και ευθεία πρόκληση, αιτία έντασης και αστάθειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης