Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βarclays: Μειώνεται η αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη, μετά τα stress tests - Αυξάνονται οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων

Βarclays: Μειώνεται η αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη, μετά τα stress tests - Αυξάνονται οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων
Για το πρώτο εννεάμηνο του 2014 - μέχρι και τον μήνα Σεπτέμβριο -οι εκδόσεις ομολόγων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ξεπέρασαν τα 150 δισ.
Mείωση της αβεβαιότητας στην Euρωζώνη και δη στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένει εντός του προσεχούς διαστήματος η Βarclays, καθώς πέρασε ο σκόπελος των stress tests των τραπεζών και έπεσε φως στην κατάσταση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.
"Τα αποτελέσματα των stress tests, τα οποία ανακοινώθηκαν την περασμένη Κυριακή, θα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της αβεβαιότητας που κυριαρχούσε τόσο καιρό στην Ευρώπη, αναφορικά με το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των ευρωπαϊκών τραπεζών", σχολιάζουν οι αναλυτές της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "European Equity Strategy - The Big Issue".
Σύμφωνα με τη Barclays, μπορεί η αβεβαιότητα για την υγεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος να μην ευθύνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό για την αδυναμία των ευρωπαϊκών αγορών το τελευταίο διάστημα, ωστόσο σίγουρα αποτέλεσε έναν από τους παράγοντες εκείνους που διατήρησαν στα ύψη την ανησυχία.
Εστιάζοντας, στη συνέχεια, η βρετανική τράπεζα, στον όγκο των εταιρικών εκδόσεων στην Ευρωζώνη, διαπιστώνει πως αυξήθηκε η κινητικότητα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Barclays, για το πρώτο εννεάμηνο του 2014, ήτοι μέχρι και τον μήνα Σεπτέμβριο, οι εκδόσεις ομολόγων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ξεπέρασαν τα 150 δισ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, μόνο οι τράπεζες άντλησαν, μέσω έκδοσης ομολόγων, συνολικά κεφάλαια ύψους 41 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης