Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ντ. Μπακογιάννη (Ν.Δ.): Ζητά την αποζημίωση των μικρο-ομολογιούχων που επλήγησαν από το PSI

Ντ. Μπακογιάννη (Ν.Δ.): Ζητά την αποζημίωση των μικρο-ομολογιούχων που επλήγησαν από το PSI
Τις λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση για να αποκατασταθεί η αδικία ρωτά με σχετική ερώτησή της προς τον υπουργό Οικονομικών η βουλευτής της Ν.Δ.
Την αποζημίωση των μικρο-ομολογιούχων που επλήγησαν από το «κούρεμα» ζητά με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.
Όπως σημειώνει η κ. Μπακογιάννη, από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων (PSI) «περίπου 15.000 έλληνες μικρομολογιούχοι, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν τους κόπους μιας ζωής σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου βρέθηκαν ζημιωμένοι, χάνοντας ένα σημαντικό μέρος του αρχικού επενδυμένου τους κεφαλαίου».
Επί δύο χρόνια, σημειώνει η βουλευτής, «οι ζημιωθέντες ομολογιούχοι έγιναν δέκτες διάφορων προτάσεων, υποσχέσεων και λύσεων», οι οποίες όπως τονίζει «παρέμειναν στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων», ενώ υπογραμμίζει ότι δικαστήρια άλλων ευρωπαϊκών χωρών δικαιώνουν ευρωπαίους πολίτες που είχαν αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
Η κ. Μπακογιάννη ρωτά τον κ. Χαρδούβελη αν υπάρχει σχέδιο, και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα, για την αποκατάσταση των ζημιωθέντων ομολογιούχων ιδιωτιών του ελληνικού δημοσίου που επλήγησαν από την υποχρεωτική τους ένταξη στο «κούρεμα», αλλά και ποιες είναι λύσεις προτείνει η κυβέρνηση ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης