Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Παράδειγμα προς μίμηση για την Ευρώπη οι μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία

Wall Street Journal: Παράδειγμα προς μίμηση για την Ευρώπη οι μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία
Η ισπανική οικονομία μεταξύ των χωρών της ζώνης του ευρώ, αποτελεί τη μόνη αληθινή ιστορία αλλαγής κατά τη διάρκεια της κρίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα
Παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και της Ευρωζώνης ειδικότερα, χαρακτηρίζει την Ισπανία η αμερικανική εφημερίδα «Wall Streer Journal», συστήνοντας στις άλλες χώρες – μέλη της ζώνης του ευρώ να σημειώσουν τις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την ισπανική κυβέρνηση, κυρίως στο εργασιακό και φορολογικό περιβάλλον.
Παράλληλα, η εφημερίδα τονίζει την επιτυχία των μέτρων που ελήφθησαν από την ισπανική κυβέρνηση, παρά την αντίθεση που είχαν εκφράσει οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.
Μάλιστα, σημειώνεται, η «επίπληξη» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς τη Μαδρίτη για το γεγονός ότι δεν αύξησε ορισμένους άμεσους φόρους, αλλά και φόρους που σχετίζονται με το περιβάλλον όπως άλλες χώρες της Ευρώπης.
Αντιθέτως, επισημαίνεται, ίσως είναι η στιγμή που αυτές οι χώρες θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με αυτό που γίνεται στην Ισπανία, με την εφημερίδα να σημειώνει ότι η Ισπανία αποτελεί μια σπάνια καλή είδηση σε μια Ευρώπη που βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης.
Η «Wall Street Journal» εκτιμά κρίσιμη την εργασιακή μεταρρύθμισης που υιοθετήθηκε το 2012, όπως και τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Ωστόσο, σημειώνει ότι δεν είναι επαρκής και γι’ αυτό συστήνει μεγαλύτερη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης