Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προεξοφλείται άλμα του βασικού επιτοκίου της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας - Αύξηση στο 10% «βλέπει» η Commerzbank

Προεξοφλείται άλμα του βασικού επιτοκίου της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας  - Αύξηση στο 10% «βλέπει» η Commerzbank
Την Παρασκευή η απόφαση της κεντρικής τράπεζας
Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας στρέφονται τα βλέμματα των αναλυτών, καθώς οι Ρώσοι επιζητούν μία αποτελεσματική αντίδραση στην υποχώρηση του ρωσικού νομίσματος σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, οι αναλυτές εκτιμούν πως η Russia Central Bank θα αυξήσει το βασικό επιτόκιο, ως μέσο αντίδρασης στη διολίσθηση του ρουβλιού κατά 16%.
Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, οι αναλυτές της Capital Economics και της Morgan Stanley αναμένουν αύξηση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης, ήτοι στο 8,5%.
«Η συνεχιζόμενη υποχώρηση του νομίσματος έχει καταστήσει βέβαιη την αύξηση του επιτοκίου» σχολιάζει η Morgan Stanley.
Ας σημειωθεί πως προκειμένου να στηριχθεί το ρωσικό νόμισμα, η κεντρική τράπεζα έχει παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος με τουλάχιστον 18,5 δισ. δολάρια!
Άλλωστε, κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, το ρούβλι έχει υποχωρήσει κατά -16% καθώς πλέον κυμαίνεται στα 42.4595 ρούβλια/δολάριο.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, οι 19 εκ των 28 ερωτηθέντων εκτιμούν πως το επιτόκιο θα αυξηθεί κατά 50 μονάδες στο 8,5%.
Παράλληλα, έξι δεν αναμένουν κάποια αλλαγή, ενώ άλλοι τρεις «βλέπουν» άνοδο στο 8,25% , στο 8,75% και στο 9% αντιστοίχως.
Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές της Commerzbank αναμένουν άνοδο κατά 200 μονάδες βάσης, ήτοι στο 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης