Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ross: Τα stress test δεν επίλυσαν τα προβλήματα της Ευρωζώνης - Χρέος και ανάπτυξη οι προκλήσεις

Ross: Τα stress test δεν επίλυσαν τα προβλήματα της Ευρωζώνης - Χρέος και ανάπτυξη οι προκλήσεις
«Τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ άμβλυναν τις ανησυχίες, καθώς απέδειξαν πως οι τράπεζες δεν πρόκειται να απειλήσουν την οικονομία»
Την εκτίμηση πως η θετική έκβαση των stress tests δεν επιλύει όλα τα προβλήματα της Ευρωζώνης εξέφρασε ο Αμερικανός επενδυτής, Wilbur Ross.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός, ο οποίος διαθέτει μετοχές τόσο στην Eurobank όσο και στην Τράπεζα Κύπρου, υποστήριξε πως τα θετικά stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών κατάφεραν να επιλύσουν μόνο ένα πρόβλημα της Ευρωζώνης.
«Το φόβο μήπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος οδηγήσει την Ευρωζώνη πίσω στην ύφεση» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο W. Ross, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.
«Τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ άμβλυναν τις ανησυχίες, καθώς απέδειξαν πως οι τράπεζες δεν πρόκειται να απειλήσουν την οικονομία» διέτεινε.
«Κατάφεραν να επιτύχουν το σκοπό τους, καθώς κανένας επενδυτής δεν πιστεύει πλέον πως οι τράπεζες συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή της Ευρώπης» υπογράμμισε εν συνεχεία.
«Τα stress tests πέραν τούτου όμως, δεν επίλυσαν κάποιο άλλο από τα πάμπολλα προβλήματα της Ευρωζώνης» αντέτεινε.
Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, υποστήριξε πως οι μεγάλες προκλήσεις της Ευρώπης έγκεινται πλέον στην αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και στην αλλαγή του οικονομικού κλίματος, συμπεριλαμβανομένης και της περαιτέρω ευελιξίας στον εργασιακό κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης