Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δ. Τσακνάκης: Χρέος μας είναι να αποδείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι του Έπους του '40

Δ. Τσακνάκης: Χρέος μας είναι να αποδείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι του Έπους του '40
Η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.  για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 
«Αυτά θα πρέπει να αποτελούν πηγές έμπνευσης για το μέλλον και να λειτουργούν ως παρακαταθήκη αξιών και ιδανικών και να μας δίνουν τη δύναμη να αντισταθούμε σθεναρά σε όλα όσα καταρρακώνουν το ηθικό μας ως Έθνος, ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για εμάς», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, στην Ημερήσια Διαταγή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, στο μήνυμά του αναφέρει:
«Γυναίκες και Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το έπος του ΄40 αποτελεί σύμβολο εθνικής μνήμης και ορόσημο της πολυκύμαντης πορείας του ελληνικού έθνους που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Ο μεγάλος αυτός εορτασμός δεν αποτελεί μια τυπική υποχρέωση που περιγράφεται με ημερομηνίες και ιστορικά στοιχεία, αλλά ιστορικά γεγονότα που επισφράγισαν με ανεξίτηλη δόξα την ιστορική πορεία του έθνους μας.
Σήμερα τιμούμε το περήφανο "ΟΧΙ" που αντέταξαν οι Έλληνες, εκείνο που ανέδειξε και αναδεικνύει το ήθος και την αρετή ενός περήφανου λαού, δοκιμασμένου στα δύσκολα, που δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τις έννοιες της υποταγής.
Τιμούμε αυτούς που δεν δίστασαν να προσφέρουν ακόμη και την ζωή τους για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την Δημοκρατία και την ελευθερία, έννοιες που δεν επιδέχονται προϋποθέσεις και δεν χωράνε συμβιβασμούς.
Τα ιστορικά γεγονότα δεν θα πρέπει να μας κάνουν να αναπαυόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος, αλλά να μας υπενθυμίζουν το χρέος μας απέναντι σε αυτούς που διακρίθηκαν για την ανδρεία τους, τον πατριωτισμό τους και αντιστάθηκαν ηρωικά στον ολοκληρωτισμό.
Αυτά θα πρέπει να αποτελούν πηγές έμπνευσης για το μέλλον και να λειτουργούν ως παρακαταθήκη αξιών και ιδανικών και να μας δίνουν τη δύναμη να αντισταθούμε σθεναρά σε όλα όσα καταρρακώνουν το ηθικό μας ως Έθνος, ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για εμάς.
Τα σημαντικότερα διδάγματα της εποχής εκείνης, ήταν λοιπόν, η διατήρηση της ελευθερίας και της ακεραιότητας.
Για αυτές τις αξίες που μας δίδαξαν στεκόμαστε ευλαβικά απέναντι στους Έλληνες του '40.
Χρέος μας είναι να αποδείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι αυτών και θα το αποδείξουμε εξασφαλίζοντας και διατηρώντας την ασφάλεια των πολιτών.
Χρόνια Πολλά!»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης