Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanofi: Μικρή πτώση των καθαρών κερδών του γ' τριμήνου του 2014 - Στα 1,19 δισ. ευρώ

tags :
Sanofi: Μικρή πτώση των καθαρών κερδών του γ' τριμήνου του 2014 - Στα 1,19 δισ. ευρώ
Τα έσοδα του γ' τριμήνου 2014 άγγιξαν τα 8,78 δισ. ευρώ
Μπορεί το κόστος της προγραμματισμένης αναδιάρθρωσης του γαλλικού φαρμακευτικού ομίλου Sanofi να είχε ως αποτέλεσμα μια ελαφριά πτώση των κερδών, το γ’ τρίμηνο του 2014, εντούτοις, δεν ήταν αρκετό να αλλάξει τις εκτιμήσεις της εταιρείας για τα συνολικά αποτελέσματα του έτους.
Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν κατά 2,4%, στα 1,19 δισ. ευρώ, από 1,22 δισ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Τα κέρδη, εξαιρουμένων των εξαγορών και των συγχωνεύσεων, ωστόσο, ενισχύθηκαν κατά 7,8%, στα 1,94 δισ. δολάρια, διαψεύδοντας οριακά επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν 1,93 δισ. ευρώ.
Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 8,78 δισ. ευρώ, από 8,43 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2013, ήτοι ενισχύθηκαν κατά 4,1%.
Η Sanofi επανέλαβε την εκτίμησή της για αύξηση των ανά μετοχή κερδών από 6-8% το 2014.
Να σημειωθεί ότι και η Sanofi, όπως και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, έχουν υποστεί πλήγμα από την λήξη των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κάποιων από των πιο κερδοφόρων φαρμάκων της, που ήλθε ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της ΕΕ να περικόψει το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης.
Η εταιρεία έχει, πλέον, στρέψει το ενδιαφέρον της σε νέους τομείς, όπως η βιοτεχνολογία, η φροντίδα των κατοικίδιων, αλλά και οι αναδυόμενες αγορές, με στόχο την ώθηση της οικονομικής της ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης