Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ανάλογα των προσδοκιών τα αποτελέσματα των stress test – Παραμένει βασικός κίνδυνος το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Fitch: Ανάλογα των προσδοκιών τα αποτελέσματα των stress test – Παραμένει βασικός κίνδυνος το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων
H Fitch δεν αναμένει σημαντικές μεταβολές στην πιστοληπτική αξιολόγηση των τραπεζών, είτε αρνητικές είτε θετικές, με φόντο τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής
Ανάλογα των προσδοκιών χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings τα αποτελέσματα των stress tests στα οποία υποβλήθηκαν οι ευωτράπεζες από την ΕΚΤ, ωστόσο προειδοποιεί ότι το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, παραμένει ο βασικός κίνδυνος.
Ειδικότερα, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου 2014, η Fitch τονίζει ότι δεν αναμένει σημαντικές μεταβολές στην πιστοληπτική αξιολόγηση των τραπεζών, είτε αρνητικές είτε θετικές, με φόντο τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής.
Τα stress tests αποτελούν ένα σημαντικό πρώτο βήμα προκειμένου να διαμορφωθούν ίσοι όροι διευρωπαϊκού ανταγωνισμού, τονίζει ο οίκος.
Σημειώνει ωστόσο ότι απομένει πολύς δρόμος για να διανύσουμε.
Όπως αναφέρει η Fitch οι βαθμολογίες βιωσιμότητας (VRs) για όσες τράπεζες απέτυχαν στο δυσμενές σενάριο, είναι σε γενικές γραμμές πολύ χαμηλά, στην κατηγορία b και ccc.
Τα αποτελέσματα έδωσαν ένα σημαντικό μέγεθος νέων πληροφοριών, τα οποία θα ενσωματωθούν στην ανάλυση της Fitch Ratings, όπως σημειώνει ο οίκος.
Σύμφωνα με τη Fitch, ο μεγάλος όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) που δεν έχουν επιλυθεί θα παραμείνει βασικός κίνδυνος στην ευρωζώνη, διατηρώντας ορισμένες τράπεζες ευάλωτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης