Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με τους επικεφαλής της CIA και του FBI συναντάται στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας

Με τους επικεφαλής της CIA και του FBI συναντάται στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας
Η επίσκεψή μου στις ΗΠΑ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια συνολική προσέγγιση των ζητημάτων ασφαλείας, τόνισε ο έλληνας υπουργός
Σειρά συναντήσεων με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και τους επικεφαλής των υπηρεσιών Ασφαλείας και Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών θα έχει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έφθασε στην Ουάσιγκτον το βράδυ της Κυριακής.
Σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα επισκεφθεί την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), όπου θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής μονάδων της Υπηρεσίας.
Εν συνεχεία θα επισκεφθεί τα γραφεία της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI), όπου θα συναντηθεί με τον αντιστράτηγο Τζέιμς Κλάπερ και το απόγευμα, θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων στην πρεσβεία της Ελλάδας.
Αύριο, Τρίτη, θα μεταβεί εκ νέου στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), όπου θα συναντηθεί με τον διευθυντή της Τζον Μπρέναν, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα γραφεία του FBI και θα συναντηθεί με τον διευθυντή του Τζέιμς Κόμεϊ.
Αμέσως μετά θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο, όπου θα συναντηθεί με τα στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τσάρλι Κάπτσιν (γενικό διευθυντή για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις) και Έιβερι Άλφα (διευθυντή για θέματα αντιτρομοκρατίας) και εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου θα έχει συνάντηση με τη συντονίστρια θεμάτων αντιτρομοκρατίας πρέσβη Τίνα Καϊντάνοβ.
Το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Κικίλιας θα μεταβεί στο Σικάγο, όπου την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με δημοτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους της περιοχής, με ελληνο-αμερικανούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αστυνομίας, καθώς και με στελέχη της ομογένειας.
«Η επίσκεψή μου στις ΗΠΑ και οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τους επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI), της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (FBI), αλλά και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία συνολική προσέγγιση των ζητημάτων ασφαλείας τα οποία έχουν αποκτήσει πλέον διεθνικό χαρακτήρα» δήλωσε ο κ. Κικίλιας κατά την άφιξή του στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Παράλληλα, σημείωσε ότι «πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα στον τομέα της ασφάλειας έχουν διασυνοριακό και διατομεακό χαρακτήρα», προσθέτοντας ότι «κανένα κράτος δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του αυτές τις απειλές κι εδώ εδράζεται η αξία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών και των υπηρεσιών τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης