Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωβαρόμετρο: Τα νοικοκυριά σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία και Πορτογαλία έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες εσόδων στην Ε.Ε.

Ευρωβαρόμετρο: Τα νοικοκυριά σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία και Πορτογαλία έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες εσόδων στην Ε.Ε.
Ωστόσο, η πλειονότητα των πολιτών εκτιμά ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση τους επόμενους δύο μήνες
Τα νοικοκυριά σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία και Πορτογαλία είναι αυτά που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες εσόδων κατά τη διάρκεια του 2014, αν και η πλειονότητα των πολιτών εκτιμά ότι τους επόμενους δύο μήνες του έτους θα καταγραφεί σταθεροποίηση, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.
Το 74% των Ελλήνων που ρωτήθηκαν στη δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Παρασκευή, τονίζουν ότι τα εισοδήματά τους έχουν υποστεί μείωση, όπως και το 71% των Κυπρίων, το 55% των Πορτογάλων και το 50% των Ισπανών ερωτηθέντων.
Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανία (33%), Εσθονία (29%) και Ολλανδία (25%) είναι οι χώρες που καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό όσων απάντησαν ότι είδαν τα εισοδήματά τους να αυξάνονται κατά τη διάρκεια του 2014.
Η δημοσκόπηση αυτή αποκαλύπτει ότι το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το ευρώ είναι καλό για την Ισπανία, έναντι του 34% που θεωρεί ότι έχει αρνητικές συνέπειες, ποσοστά που για την Ιταλία διαμορφώνονται σε 47% και 43% αντίστοιχα και για την Κύπρο σε 46% και 42%, χώρες που παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά απάντησης ότι το ευρώ είναι κακό για τη χώρα τους.
Τέλος, το 76% των Ιταλών, το 74% των Ολλανδών, το 73% των Σλοβάκων και το 70% των Βέλγων τάσσονται υπέρ της κατάργησης των κερμάτων του 1 και των 2 λεπτών του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης