Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Αποστέλλει επιπλέον γιατρούς στο Μάλι για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού Ebola – Έκκληση για περισσότερα κεφάλαια από την Ε.Ε.

ΠΟΥ: Αποστέλλει επιπλέον γιατρούς στο Μάλι για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού Ebola – Έκκληση για περισσότερα κεφάλαια από την Ε.Ε.
Επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρώτο κρούσμα στη χώρα της Δυτικής Αφρικής
Την αποστολή επιπλέον γιατρών στο Μάλι, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού Ebola, μετά την ανακοίνωση για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, σήμερα, Παρασκευή, αποφάσισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Πρόκειται για ένα δίχρονο κοριτσάκι, το οποίο έφθασε στη χώρα από τη γειτονική Γουινέα, όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η επιδημία.
Οι τοπικές αρχές έχουν υπό παρακολούθηση 43 άτομα, τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με το κοριτσάκι, το οποίο διαγνώστηκε χθες, Πέμπτη, ότι έχει προσβληθεί από τον ιό.
Μεταξύ των 43 ατόμων περιλαμβάνονται και 10 νοσηλευτές, που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του στην πόλη Κάγιες, δυτικά της πρωτεύουσας του Μπαμάκο.
Το επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό θα αποσταλεί άμεσα στο Μάλι, προκειμένου να συνδράμουν το υπουργείο Υγείας να ανταποκριθεί στην κατάσταση.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι ανακοίνωσε μέσω twitter ότι η Ε.Ε. θα αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια για να βοηθήσει τη Δυτική Αφρική στη μάχη κατά του ιού κατά 380 εκατ. ευρώ, στο 1,2 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για επιπλέον κεφάλαια 1 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης