Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαμαρτύρονται για τον συμψηφισμό στον ΕΝΦΙΑ 24 βουλευτές της ΝΔ

Διαμαρτύρονται για τον συμψηφισμό στον ΕΝΦΙΑ 24 βουλευτές της ΝΔ
Κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς τους αρμόδιους υπουργούς 
Οι αυτόματοι συμψηφισμοί των επιστροφών φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρου πετρελαίου και εκλογικών επιδομάτων, με τις οφειλές του ΕΝΦΙΑ, προκάλεσαν την αντίδραση 24 βουλευτών της ΝΔ.
Οι «διαμαρτυρόμενοι» του κυβερνόντος κόμματος, με επικεφαλής την Φωτεινή Αραμπατζή, κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή, στην οποία χαρακτηρίζουν «παράλογη» την παρακράτηση που διενεργεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μεταξύ του ΕΝΦΙΑ και των επιστροφών του φόρου εισοδήματος, ειδικά υπό την οπτική του νέου πλαισίου για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Με την τοποθέτησή τους, καλούν τα αρμόδια υπουργεία να απαντήσουν αν θα σταματήσουν την παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ από τη διαδικασία συμψηφισμού των επιστροφών ΦΠΑ, εισοδήματος και κάθε λογής επιδόματος και ενίσχυσης.
Υποστηρίζουν, επίσης, ότι είναι «παράδοξο αν όχι παράλογο» να κατατίθεται η ευνοϊκή ρύθμιση για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών σε 72 και 100 δόσεις και την ίδια στιγμή να τους παρακρατείται προκαταβολικά και εφάπαξ ο φετινός «φουσκωμένος» ΕΝΦΙΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης