Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εισαγγελική παρέμβαση για την εύφλεκτη κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Μήνυση υπέβαλε ο πρύτανης, Θ. Φορτσάκης

Εισαγγελική παρέμβαση για την εύφλεκτη κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Μήνυση υπέβαλε ο πρύτανης, Θ. Φορτσάκης
Μαίνεται η σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Φορτσάκη
Προκαταρκτική εξέταση για την εύφλεκτη κατάσταση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλ. Ζαγοραίος.
Ειδικότερα, κατόπιν μήνυσης του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θ. Φορτσάκη, ο Εισαγγελέας διέταξε την προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθεί η ευστάθεια των καταγγελιών του πρύτανη.
Ας σημειωθεί πως ο Θ. Φορτσάκης υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη διατάραξη της λειτουργίας του πανεπιστημίου.
Η μήνυση επιφέρει κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Όπως κατήγγειλε ο πρύτανης, η συμπεριφορά των ατόμων που μπήκαν στο χώρο δυσχεραίνει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, το οποίο όμως σήμερα λειτούργησε κανονικά.
Πάντως, ο Θ. Φορτσάκης επισημαίνει πως οι «καταληψίες» δεν έχουν προβεί σε υλικές ζημιές.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρύτανης του ΕΚΠΑ έχει στοχοποιήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως υπονομευτές της έντασης.
Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της «εισβολής» των διοικητικών υπαλλήλων στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, πρωτοστάτησαν τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ένταση μεταξύ των υπαλλήλων και της διοίκησης του πανεπιστημίου προκλήθηκε λόγω της απόφασης του Θ. Φορτσάκη να προσλάβει εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας για την περιφρούρηση των κτιρίων του ΕΚΠΑ.

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
Nέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Φορτσάκης για την είσοδο βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρυτανεία και τους υπαλλήλους να κατηγορούν τον πρύτανη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, για αυταρχισμό και γκεμπελικές μεθόδους.
«Ένας βουλευτής μπορεί να μπει στο σπίτι σας χωρίς άδεια; Εγώ μπορώ να μπω στην Κουμουνδούρου χωρίς άδεια; Το πανεπιστήμιο είναι ο χώρος των πανεπιστημιακών και των φοιτητών, συνεπώς όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να ζητούν άδεια. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο πανεπιστήμιο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον έχουν άδεια» δήλωσε ο πρύτανης Θ. Φορτσάκης.
«Τρεις βουλευτές παραβιάζουν την είσοδο του πανεπιστημίου και επιτρέπουν σε φοιτητές, διοικητικούς και άλλους ανθρώπους, άγνωστους σε εμάς, να καταλάβουν τον χώρο. Είναι προφανές ότι έχουμε μία κατάσταση ανωμαλίας. Όσο κρατάει αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να γίνει κανένας διάλογος» ανέφερε ο κ. Φορτσάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, και πρόσθεσε: «Καλώ τα άτομα που βρίσκονται στον χώρο της πρυτανείας να αποχωρήσουν, διαφορετικά θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Η πρυτανεία είναι σε συνθήκες καταλήψεως, δεν κάνω άλλο διάλογο πάνω σε αυτό».
Επίσης, ο πρύτανης εξήγησε ότι «το θέμα των βουλευτών είναι δευτερεύον... το θέμα είναι ποιους έφεραν μαζί τους. Ένα ολόκληρο μπουλούκι ανθρώπων που μπήκε μέσα χωρίς άδεια και εγκαταστάθηκε εδώ και 24 ώρες και δεν αποχωρεί. Κάποιοι από αυτούς είναι φοιτητές, κάποιοι εργαζόμενοι και κάποιοι άγνωστοι».
Σημειώνεται ότι Διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί και σήμερα στον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτιρίου του ιδρύματος, ενώ η νέα συγκέντρωση έγινε αιτία να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του πρύτανη Θόδωρου Φορτσάκη με αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων, που πάντως δεν ξεπερνούν τις μερικές δεκάδες.
Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ είχε ζητήσει από τους υπαλλήλους και τους φοιτητές να αποχωρήσουν από τον προαύλιο χώρο ως προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, αίτημα ωστόσο που δεν έγινε αποδεκτό από τους υπαλλήλους και τους φοιτητές που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Η ένταση πυροδοτήθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν οι πρυτανικές Αρχές έκλεισαν τις εισόδους του κτιρίου έπειτα από την πληροφορία ότι ομάδα φοιτητών σκόπευε να προχωρήσει σε κατάληψη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάθεση της φύλαξης του πανεπιστημίου σε ιδιωτικές εταιρίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης