Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη (ΝΔ): Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι 180 βουλευτές για τον ΠτΔ – Η ακραία πόλωση δυσχεραίνει το εγχείρημα

Μπακογιάννη (ΝΔ): Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή  οι 180 βουλευτές για τον ΠτΔ – Η ακραία πόλωση δυσχεραίνει το εγχείρημα
Να μην παρασυρθεί η κυβέρνηση από τακτικές τύπου «σχίζω τα μνημόνια» τόνισε η κα.Μπακογιάννη
Την άποψη ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν διαθέτει τους 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εκτίμησε ότι η ακραία πόλωση δυσχεραίνει το εν λόγω εγχείρημα.
«Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος» ανέφερε σε δηλώσεις της στο Παραπολιτικά Fm η κα. Μπακογιάννη, αναφερόμενη στο σενάριο των πρόωρων εκλογών.
Σχετικά με τις προεδρικές εκλογές υπογράμμισε πως είναι πρόωρο να μιλάμε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω της ακραίας πόλωσης που υπάρχει.
«Η ακραία πόλωση δυσκολεύει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κακώς επιτρέπουμε στου εαυτούς μας να παίζουμε ένα πολιτικό παιχνίδι που δεν ωφελεί κανέναν. Δεν νομίζω πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή 180 βουλευτές, με βάσει τις δηλώσεις των βουλευτών» τόνισε χαρακτηριστικά η κα.Μπακογιάννη.
Όπως είπε, η κυβέρνηση θα οδηγηθεί στις προεδρικές εκλογές με πολλά ανοιχτά θέματα, κάτι που θα οφείλεται στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτό αναδεικνύει και το μέγεθος της ανευθυνότητας της αντιπολίτευσης. Σίγουρα θα πάμε με θέματα ανοιχτά στις Προεδρικές εκλογές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παίρνει εντολές από το ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, το ότι αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη μέση της κυβερνητικής θητείας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή, σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διδάχτηκε τίποτα απ’ όλη αυτή την περιπέτεια της χώρας» υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ.
Σε κάθε περίπτωση η κα. Μπακογιάννη τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρασυρθεί από τον λαϊκισμό, επισημαίνοντας ότι τακτικές τύπου «σχίζω τα μνημόνια» είναι καταστροφικές.
«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρεκκλίνει από την πορεία της. Έκανε πολύ σημαντικό και δύσκολο έργο. Θα πρέπει να μην παρασυρθεί από πολιτικές τύπου, σχίζουμε Μνημόνια. Αυτό θα ήταν πολύ καταστροφικό για την ίδια, αλλά και την χώρα» υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη
«Σαφώς, μετά την έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ, θα πρέπει να έχουμε μια τυπική επιτήρηση. Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει. Όσοι λένε ότι έχουν διαφορετική λύση, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αυτό που λέει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τους 470 νόμους και έπειτα να πάει στους Ευρωπαίους να τους πει θα καταργήσουμε το Μνημόνιο, θα μου δώσετε και λεφτά, αυτά είναι πράγματα που δεν συμβαίνουν πουθενά, ούτε και στον Άρη» υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ.
Αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, η κα. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί τον ερχόμενο Μάρτιο, με την εκταμίευση της τελευταίας δόσης.
«Το θέμα του χρέους θα ακολουθήσει, αφού πρώτα η χώρα κλείσει την τελευταία διαπραγμάτευση με τον τρόικα. Πρέπει πρώτα να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα και από εκεί και πέρα να ξεκινήσουμε την συζήτηση για την περαιτέρω χρηματοδότηση. Κατά την γνώμη μου, ναι, το χρέος θέλει ρύθμιση. Προβλέπω να πάμε σε μια επιμήκυνση που θα μας επιτρέπει να πληρώνουμε πολύ λιγότερα σε ετήσια βάση» τόνισε η κα.Μπακογιάννη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης