Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μήνυμα της Bundesbank στην ΕΚΤ: Όχι σε μια μακρά περίοδο χαμηλών επιτοκίων - Ορατός ο κίνδυνος εμφάνισης φούσκας

tags :
Το μήνυμα της Bundesbank στην ΕΚΤ: Όχι σε μια μακρά περίοδο χαμηλών επιτοκίων - Ορατός ο κίνδυνος εμφάνισης φούσκας
Τα χαμηλά επιτόκια δεν πρέπει να διατηρηθούν για μακρά χρονική περίοδο
Για τους κινδύνους που ενέχει για την Ευρωζώνη μια μακρά περίοδος χαμηλών επιτοκίων προειδοποιεί ο Joachim Nagel, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Bundesbank, της κεντρικής γερμανικής τράπεζας.
"Τα χαμηλά επιτόκια δεν πρέπει να διατηρηθούν για μακρά χρονική περίοδο", ανέφερε ο τραπεζίτης, στέλνοντας νέο, αυστηρό, γερμανικό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
"Μια μακρά περίοδος χαμηλών επιτοκίων αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση φούσκας", έσπευσε να προσθέσει ο Joachim Nagel.
H ΕΚΤ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία που θα αποκτήσει κατά την άσκηση των νέων καθηκόντων εποπτείας των τραπεζών, στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής, τόνισε λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio.
Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο, ο διαχωρισμός των δύο λειτουργιών – της νομισματικής και της εποπτείας – δεν αποκλείει τα οφέλη από τον συνδυασμό τους.
Και εξήγησε ότι ο συνδυασμός και η χρήση της εμπειρίας, αποτελεί μια πτυχή από τις συνέργιες που θα προκύψουν, από το να συνυπάρχουν οι λειτουργίες κάτω από την ίδια στέγη.
Επίσης, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ τάχθηκε υπέρ της ανάγκης για μια υποστηρικτική πολιτική στην ευρωζώνη, ενώ αναφέρθηκε και στη διαρκή υποχώρηση της πίστωσης.
Όσον αφορά τη γερμανική οικονομία, υποστήριξε πως τα στοιχεία για το β' 6μηνο του 2014 θα απογοητεύσουν τους αναλυτές, καθώς η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται κατώτερη των εκτιμήσεων. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης