Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Oρόσημο για την Κύπρο η 24η Οκτωβρίου - Θα αναβαθμιστεί ταυτόχρονα, κατά μια βαθμίδα, από τους οίκους S&P και Fitch

Commerzbank: Oρόσημο για την Κύπρο η 24η Οκτωβρίου - Θα αναβαθμιστεί ταυτόχρονα, κατά μια βαθμίδα, από τους οίκους S&P και Fitch
Η Κύπρος πιθανότατα θα βιώσει μια διπλή θετική εξέλιξη την Παρασκευή...
Ορόσημο για την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία αποτελεί, σύμφωνα με την Commerzbank, η ερχόμενη Παρασκευή 24 Οκτωβρίου.
"Η Κύπρος πιθανότατα θα βιώσει μια διπλή θετική εξέλιξη την Παρασκευή", προβλέπουν οι αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα, σημερινή 6σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Consolidation for now, but risks remain", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα τις αποφάσεις τους για την αξιολόγηση της Κύπρου οι δύο αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor's και Fitch.
Η Commerzbank προβλέπει πως η Κύπρος θα αναβαθμιστεί και από τους δύο οίκους, λαμβάνοντας επί της ουσίας δύο αναβαθμίσεις την ίδια ημέρα.
"Υπάρχουν πολλές πιθανότητες η Κύπρος να αναβαθμιστεί και από τους δύο οίκους, καθώς η οικονομία της ανακάμπτει, αλλά και επειδή οι τρέχουσες αξιολογήσεις της παραμένουν ακόμη χαμηλές", εκτιμά η γερμανική τράπεζα.
Να σημειωθεί εδώ πως σύμφωνα με τις τρέχουσες αξιολογήσεις, η Κύπρος λαμβάνει:
- Από τον οίκο S&P, αξιολόγηση Β, θετικό outlook
- Από τον οίκο Fitch, αξιολόγηση B-, σταθερό outlook
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Commerzbank, η Κύπρος θα αναβαθμιστεί:
- Κατά μία βαθμίδα από τον οίκο S&P
- Ίσως κατά μια βαθμίδα από τον οίκο Fitch. Aν δεν υπάρξει αναβάθμιση της αξιολόγησης, θα υπάρξει αναβάθμιση του outlook σε θετικό, από σταθερό που είναι σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης